İBB'den kurban kesim alanlarını gösteren afişlere karşı hazımsızlık
Sancaktepe Belediyesinin kurban alanları ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek için ilçenin muhtelif yerlerine astığı pankartlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Zabıta ekipleri tarafından kesilerek toplandı.
Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile İBB’ye tepki gösterdi.
Vatandaşları bilgilendirmek için asılan pankartların kesilmesini tahammülsüzlük ve hazımsızlık olarak nitelendiren Döğücü yaptığı paylaşımda, “Tahammülsüzlük, hazımsızlık, nefret diz boyu... Kurban kesim alanlarıyla ilgili komşularımızı bilgilendirmek için astığımız pankartları kesen İBB yönetimini kınıyorum. Siz ne yaparsanız yapın, biz halkımıza hizmetten geri durmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“İBB’nin afişleri kesme tahammülsüzlüğü asla kabul edilemez”
İBB’nin hazmedemeyip kestiği pankartlarla ilgili bir tepki de Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’den geldi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İBB'nin Sancaktepe Belediyesine ait pankartlarını kesmesiyle ilgili sosyal medya hesabından sert tepki göstererek; ''Komşu ilçemiz Sancaktepe'de kurban satış yeri ile ilgili asılmış bilgilendirme pankartlarından, İBB yönetimi neden rahatsızlık duyuyor? İstanbul'un çok daha büyük hayati problemleri var. Gelin vatandaşımıza hizmette yarışalım. Bu tahammülsüzlüğünüz asla kabul edilemez.” dedi.
İstanbul’da maskesiz sokağa çıkmak yasak olduğu halde İstanbul Büyükşehir Belediye Zabıta ekiplerinin maskesiz görev başında olduğu olay yerinde kayıt yapan cep telefonuna yansıdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Noterlerin Tatil Gün ve Saatlerinde Çalışmasına İlişkin Yönetmelik” ile hafta sonu nöbet sisteminin ayrıntılı biçimde düzenlenmesini; nöbet günleri, çalışma saatleri ve noter sayılarının netleştirilmesini sağladıklarını bildirdi.
Adana merkezli 6 ilde silah kaçakçılarına yönelik yapılan gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı.
Konya’da düzenlenen 8. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları fuarı, 5 Kasım 2025 tarihinde başladı ve 7 Kasım 2025’e kadar ziyaret edilebilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlme ne zaman hak ettiği kıymeti vermişsek, kitaba ve bilgiye ne zaman dört elle sarılmışsak, dünya tarihine geçen en büyük başarılarımızı işte o zaman elde etmişiz. Huzur ve güvenliğimizi, refah seviyemizi işte o zaman istediğimiz düzeye getirebilmişiz." dedi.