İletişim Başkanı Altun'dan sözde "karikatür" yorumu: Müslüman karşıtı gündemin ürünü

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Charlie Hebdo'nun tiksindirici ve insani ahlaktan yoksun sözde karikatürleri, Macron'un Müslüman karşıtı gündeminin bir ürünü" dedi.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik alçakça çizimlerle dolu sözde karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisinin kültürel ırkçılık ve nefreti yaymaya yönelik iğrenç ötesi çabasını kınadığını belirterek, "Bu tiksindirici ve insani ahlaktan yoksun sözde karikatürler Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ülkesi için istediği yabancı düşmanı, İslamofobik ve hoşgörüsüz bir kültürel çevrenin ürünüdür. Tüm aklı başında Avrupalı dostları böylesi bir ilkel kültürel ırkçılık, entelektüel kısırlık ve medeniyetsiz söylemle mücadele etmeye çağırıyoruz." dedi.
İletişim Başkanı Altun, Fransız Charlie Hebdo dergisini kınayan açıklamasında şunları kaydetti:
"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Müslüman karşıtı gündemi meyvesini veriyor! Charlie Hebdo, Cumhurbaşkanımızın yer aldığı alçakça çizimlerle dolu bir sözde karikatür serisi yayınladı. Bu derginin kültürel ırkçılık ve nefreti yaymaya yönelik bu iğrenç ötesi çabasını kınıyoruz.
Bu sözde karikatürler tiksindirici olduğu kadar, insani ahlaktan da yoksundur. Bu açıkça, Fransız liderliğinin ülkesi için istediği yabancı düşmanı, İslamofobik ve hoşgörüsüz bir kültürel çevrenin ürünüdür.
Sivillere yönelik her türlü şiddete ve İslam adına her türlü terör eylemine karşı olduğumuzu açıkça ortaya koyduk. Ancak nereden gelirse gelsin kültürümüze ve dinimize yönelik iğrenç saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız.
Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin dünya çapında milyonlarca mülteciye kapılarını açmasını sağlayarak son dönemdeki en insani lider olarak hafızalara kazınmıştır. Kadınlara, çocuklara ve engellilere yardım etmek için parmağını bile oynatmayanlar şimdi de tüm edepsizlikleriyle liderimizi hedef alıyor.
Yine de ırkçı, yabancı düşmanı, İslamofobik ve Yahudi düşmanı tahrikler bizi aynı şekilde karşılık vermeye kışkırtamayacak. Bir mağduriyet üzerinden verilmeye çalışılan gözdağına ve provokasyonlarınıza boyun eğmeyi reddediyoruz.
Kültürümüze yönelik bu tür sorumsuz ve budalaca saldırılar, yalnızca ırkçılığı ve ayrımcılığı besleyecektir. Tüm aklı başında Avrupalı dostları bu tür bir ilkel kültürel ırkçılık, entelektüel kısırlık ve medeniyetsiz söylemle mücadele etmeye çağırıyoruz." French President Macron’s anti-Muslim agenda is bearing fruit! Charlie Hebdo just published a series of so-called cartoons full of despicable images purportedly of our President. We condemn this most disgusting effort by this publication to spread its cultural racism and hatred.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Orman Genel Müdürlüğüne göre 1 Ocak - 17 Ağustos 2025 tarihleri arasında Türkiye'de 2 bin 239 orman, 2 bin 992 orman dışı alan olmak üzere toplam 5 bin 231 yangın meydana geldi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile Yılı" kapsamında hayata geçirdikleri, dijital rehber olma özelliği taşıyan ‘İlk Öğretmenim Ailem’ mobil uygulamasının 4 ay içerisinde 1 milyon 25 bin aile tarafından kullanılmaya başlandığını bildirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ağustos depreminin yıl dönümüne ilişkin, "Vatandaşlarımızın acısını bugün hâlen yüreğimizde hissediyoruz" paylaşımında bulundu.
Batman'da uyuşturucunun etkisiyle kendinden geçen genç bir kadının cadde ortasında yere yığılması, kentte büyük endişe uyandırdı.