İletişim Başkanı Altun: israil bir yalan imparatorluğudur

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gazze'deki medya hakikat mücadelesine dair açıklamalarda bulunarak, Gazze'deki katliamlara dikkat çekti.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul'da düzenlenen "Gazze Savaşı'nda Medyanın Hakikat Mücadelesi: Şiddet, Dezenformasyon, Sansür Sempozyumu"nda konuştu.
Altun, Gazze'deki medya çalışanlarının zorlu şartlarda görev yaptığını vurgulayarak, şu ana kadar 120 gazetecinin şehid olduğunu belirtti.
Altun, işgal rejiminin Gazze'de işlediği savaş suçlarına ve soykırım politikalarına dikkat çekerek, "israil bir yalan imparatorluğudur" ifadelerini kullandı.
Altun, soykırım politikasını anlamak ve ifşa etmek için uluslararası toplumun bir araya gelerek hakikat mücadelesi vermesi gerektiğini belirtti.
Gazze'de yaşanan insanlık dramını dünyaya duyurmak adına çaba sarf ettiklerini söyleyen Altun, uluslararası toplumun desteğiyle bu hakikat mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti.
Altun, savaş suçlarına karşı duruş sergilemek ve soykırım politikalarını engellemek için medya, sivil toplum ve akademisyenlerle iş birliği içinde olacaklarını ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) 4 üye atamasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kastamonu'da ambulans ile cipin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 4 kişi yaralandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esad devrildikten sonra Türkiye'den ülkesine dönen Suriyeli sayısı ile ilgili olarak, "2016'dan günümüze kadar 1 milyon 126 kişi geri döndü. Bu sayıyı ilk kez duyuruyoruz. 9 Aralık 2024 sabahından itibaren bugüne kadar 250 bin 64 kişi döndü. 47 bin aile döndü." açıklamasını yaptı.
Yağmurun ilk anından itibaren 389 personel, 136 iş makinesi ve araçla sahada olduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Afet Koordinasyon Merkezine ulaşan 80 ihbarın 68'ine hızlıca müdahale ettiklerini söyledi.