İletişim Başkanı Altun'dan "bilgilerin doğruluğu ve güvenirliği" uyarısı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Dolaşan bilgilerin doğruluğunu ve güvenirliğini sağlamak sadece habercilerin işi değildir. Kamuoyunun da içerik paylaşırken haberlerin doğruluğuna özen göstermesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Altun, gerginlik ve çatışma bölgelerinde gazetecilerin ve medya kuruluşlarının işinin oldukça zor olduğunu belirtti.
Gazetecilerin ve medya kuruluşlarının doğru bilgi aktarmanın yanında farklı gruplar tarafından yürütülen dezenformasyon kampanyalarıyla da mücadele etmeleri gerektiğini vurgulayan Altun, "Ancak, geleneksel mecralar ve sosyal medya platformlarında dolaşan bilgilerin doğruluğunu ve güvenirliğini sağlamak sadece habercilerin işi değildir. Kamuoyunun da içerik paylaşırken haberlerin doğruluğuna dikkat ve özen göstermesi gerekmektedir. Yanlış bilgilendirme ve dezenformasyon kampanyalarının ana hedefi kamuoyunu şu ya da bu şekilde yönlendirmek olduğundan, haber tüketicileri sorumlu hareket etmelidir." uyarısını yaptı.
Sosyal medya çağının, geniş bir kitleyi hem doğru hem de yalan haberlerin yayılmasının aracı haline getirdiğini belirten Altun, şunları kaydetti:
"Dolaşımda olan bilginin doğruluğu hepimiz için önemlidir. Dezenformasyon asla masum değildir ve farkında olmadan buna katılanlar da sorumlulukları olduğunu anlamalıdır. Kaynakları ve içeriği kontrol etmeden dolaşıma bilgi sokmak, vatandaşlarımıza karşı yapılan ciddi bir kötülüktür. Eğer gerçekten kurgu yerine hakikat üzerine inşa edilmiş bir toplum olmak istiyorsak, kamuoyu hakikat konusunda ısrarcı olmalı ve yanlış bilgiyle mücadele etmelidir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esad devrildikten sonra Türkiye'den ülkesine dönen Suriyeli sayısı ile ilgili olarak, "2016'dan günümüze kadar 1 milyon 126 kişi geri döndü. Bu sayıyı ilk kez duyuruyoruz. 9 Aralık 2024 sabahından itibaren bugüne kadar 250 bin 64 kişi döndü. 47 bin aile döndü." açıklamasını yaptı.
Yağmurun ilk anından itibaren 389 personel, 136 iş makinesi ve araçla sahada olduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Afet Koordinasyon Merkezine ulaşan 80 ihbarın 68'ine hızlıca müdahale ettiklerini söyledi.
Çankırı'da bir otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Mardin’in Artuklu ilçesinde M. A. Ö. (2) isimli çocuk, damdan düşmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.