İletişim Başkanı Duran'dan işgal rejiminin Gazze planına tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, insani krizlerin daha da derinleşmesine yol açacak olan işgal rejiminin Gazze'yi işgal kararını şiddetle kınadıklarını bildirdi.
Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Gazze'yi işgal kararına tepki gösterdi.
"İnsan hakları ihlalleri ve insani krizlerin daha da derinleşmesine yol açacak olan israilin Gazze'yi işgal kararını şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullanan Duran, işgal rejiminin planları ve saldırılarının, tüm insanlığı, barış ve istikrarı hedef aldığını belirtti.
İşgal rejiminin işgalini kalıcılaştırmasının, uluslararası hukuk normlarına ve insani değerlere aykırı olduğunu vurgulayan Duran, şunları kaydetti:
"Saldırılarda sivillere yönelik ağır bombardımanların artırılması, altyapının yok edilmesi ve temel insani ihtiyaçların engellenmesi göz önünde bulundurulduğunda israilin Gazze'de yaptığı açık bir soykırımdır. İşgalin, zulmün ve masumların hayatına kastetmenin hiçbir mazereti olamaz. İnsanlık vicdanı susturulamaz. Uluslararası toplumun, bu tür tek taraflı adımlara kararlılıkla karşı çıkması ve adil bir çözüm için etkin çabalar göstermesi elzemdir. Dünyaya çağrımızdır, sessiz kalmayın, insanlık için, adalet için ses verin. Dünyanın vicdanı, israili durduracak ve yenecek güçtedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın altını çizerek vurguladığı üzere 'Herkes susabilir. Tepkisiz kalabilir. Ama biz susmayız, susamayız ve emin olun susmayacağız." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, ruhsatsız silah ve kaçak cep telefonu ele geçirildi.
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenledikleri operasyonla kaçak kazı yapan 2 şüpheliyi suçüstü yakaladı.
Elebaşı yurt dışında firari olan “Piro” kod adlı U.Ş.’nin yönettiği silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 32 şüpheli yakalandı.
Türkiye’de eylül ayında trafiğe kaydı yapılan araç sayısı 196 bin 338 olurken, 4 bin 932 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki toplam araç sayısı 191 bin 406 arttı. Türkiye genelinde trafiğe kayıtlı araç sayısı 33 milyonu aştı.