İmam hatip ortaokulu öğrencileri, Filistin için kermes düzenledi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Filistin'deki zulme dikkat çekmek ve yardımda bulunmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
Öğrenciler, Filistin'deki zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren çocuklara destek olmak için bir kermes düzenledi.
Nusaybin Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kermeste, İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından evde hazırlanan yöresel yemekler ve tatlılar sergilendi.
Ayrıca, bazı vatandaşlar da kermese destek vermek amacıyla evlerinden çeşitli yemekler getirdiler.
Kermese, ilçe müftülüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüğü de destek verdi.
Etkinlik boyunca elde edilen gelirlerin tamamı, Filistin'deki ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmek amacıyla yetkililere teslim edilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de süren soykırıma tepki gösteren binlerce kişi, Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen yürüyüşte "Özgür Filistin" sloganları attı.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.