İşgalci netanyahu'nun maketi idam edildi

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde vatandaşlar, Cuma namazı sonrası işgalcilerin sözde başkabakanı katil netenyahu'nun maketini asarak slogan attılar ve İLKHA'ya duygularını dile getirdiler.
Kovancılar halkı, Cuma namazı sonrası Çarşı Merkezinde katil netenyahu'nun maketini asarak sloganlar attılar.
Duygularını dile getiren Metin Suiçer, 2 milyonluk siyonistin 195 devlet başkanını susturacak kadar dünyayı köleleştirdiğini ve bir yiğit adam olan Ebu Ubeyde'nin attığı tokat ile dünya halklarının uyandığını, meğer insan hakları, Birleşmiş Milletler, İslam Örgütü Teşkilatı türü tüm yapıların yalan olduğunu herkesin anladığını ifade etti.
Metin Suiçer
Suiçer, "Irak'ta petrolün de içinde bir karabatağı göstererek insanların duygularının sömüren ABD, körfez savaşında tam bir milyon insanı katletti. Ama bugün 15 bin şehidin 10 bini kadın ve çocuk olmasına rağmen dünyadan ses çıkmıyor. Hani biz büyük devlettik, hani güçtük, İslam âlemi petrol kralları, hani neredeler? Bu asırla ilgili Peygamber Efendimizin Hazreti Ali'ye söylediği çok güzel bir söz var; 'Ya Ali! Benim ümmetimden bir grup kıyamete yakın bir zamanda ateşle savaşacaklar. Onların ecri yüz şehit ecridir.' Hazreti Ali, 'Bizim gibi yüz şehit mi yoksa onlar gibi yüz şehit ecri mi alacaklar?' Allah Resulü Aleyhiselam, 'Hayır, sizin gibi yüz şehit ecri alacaklar.' diye buyuruyor. Hazreti Ali, 'Keşke onların zamanına yetişseydim ve onlara su taşısaydım.' diyor. 8 milyar insan Gazze'deki iki buçuk milyon insana bir bardak su götüremiyoruz. Demek ki Peygamber Efendimiz Aleyhiselam bugünü görmüş. Biz Müslümanlar olarak görevimiz oradaki kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Bugün imtihan bizimdir. Oradaki kardeşlerimizin yüz şehit ecri vardır ama bizim de onlara maddi ve manevi olarak onların yanında olmamız gerekir." dedi.
Hakan Karaman ise bugün katil netenyahu'nun maketini astıklarını, Gazzeli Müslümanların yalnız olmadıklarını ve yüzbinlerce gencin bireysel olarak olmasa da kalpleri ve gönülleri ile mücahitlerin yanında olduğunu, tek bir siyonist kalana kadar bu mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Mehmet Nadir Aslan
Mehmet Nadir Aslan ise Kovancılar'da açılan yardım standı olsun, netenyahu katilinin maketinin idam edilmesi olsun, yapılan bu tür faaliyetlerin insanların uyanmalarına vesile olduğunu, Müslümanların birlik içinde olmaları gerektiğini, Kudüs meselesine İslam meselesi olarak bakılması gerektiğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.