İşgalci siyonistler 24 saatte 165 kişiyi şehit etti

Gazze'ye ağır bombardımanlarla saldıran işgalci siyonistler, 24 saatte ailelere yönelik 19 katliam saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda 165 kişi şehit olurken 290 kişi de yaralandı.
Gazze Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, işgalci siyonistlerin saldırıları sonucunda oluşan enkazların altında ve yollarda kalan mağdurların olduğunu, işgalci siyonistlerin ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşmasını engellediğini belirtti.
Açıklamada 7 Ekim'den bu yana 26 bin 422 kişinin şehit olduğunu, 65 bin 87 kişinin de yaralandığını ifade eden Bakanlık, son 24 saatte yapılan saldırılarda 165 kişinin şehit olduğunu, 290 kişinin de yaralandığını belirtti.
Öte yandan Filistin Kızılayı, hastanedeki işgal kuşatmasının devam etmesi nedeniyle Al-Amal Hastanesinin oksijen stokunun tükendiğini duyurdu. Oksijenin tükenmesi nedeniyle sağlık ekiplerinin cerrahi operasyon yapamamasına karşı uyarıda bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.