İşgalci siyonistler Batı Şeria'da 4 kişiyi şehit etti
Bugün şafak vakti Batı Şeria'nın Kalkilya kentine saldıran işgalci siyonistler, kendilerine karşılık veren 4 Filistinli genci şehit etti, 1 kişiyi de yaraladı.
Gazze'ye hava bombardımanında bulunarak yaklaşık 22 kişiyi şehit eden ve Batı Şeria halkı üzerindeki saldırılarını daha da artıran işgalci siyonistler, bugün şafak vakti Batı Şeria'nın Kalkilya kentine bağlı Azzun kasabasına saldırdı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Azzun kasabasına saldıran işgalci siyonistlere karşılık veren gençlerle çatışmalar yaşandı.
Kalkilya kentine saldırı sırasında bir genci yaralayan ve Azzun kasabasında Direnişle karşılaşan işgalci siyonistler, geri çekilmeden önce 4 genci şehit etti.
Azzun kasabasında şehit olan Cemal Udwan, Velid Rıdvan, Muhammed Rıdvan ve iyad Şebita'nın cenazeleri için kapsamlı grev ilan edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.