İşgalci siyonistlerin Gazze'ye yaptığı saldırıların 99'uncu gününde öne çıkan gelişmeler

Gazze'yi vahşi bir şekilde karadan, havadan ve denizden bombalayan işgalci siyonistler, soykırımın 99'uncu gününde katliamlara devam ediyor.
Kassam Tugaylarının başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrasında Gazze'ye vahşi bir şekilde bombardımana başlayan işgalci siyonistler; karadan, havadan ve denizden yaptığı saldırılarla yıllarca abluka altında tuttuğu Gazze'de 99 gündür katliamlar gerçekleştiriyor.
Korkakça ve barbarca yapılan bu saldırılarda en çok kadınlar ve çocuklar etkilenirken bölge nüfusunun neredeyse tamamı yerinden edildi.
Soykırımın 99'uncu gününde öne çıkan gelişmeler:
"İşgal siyonistlerin Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'nın Abbas Kilani bölgesinde bir grup vatandaşı hedef alması sonucu Beyt Lahiya'daki Kamal Adwan Hastanesine 3 şehit ve çok sayıda yaralı nakledildi.
Sivil Savunma sözcüsü Mahmud Basal, siyonist işgalcilerin Gazze'nin merkezindeki el-Daraj bölgesinde meskun bir evi hedef aldığını ve 20'den fazla kişinin şehit olduğunu ve çok sayıda kişinin de yaralandığını doğruladı.
İşgal siyonistler, Han Yunus'un güneydoğu bölgelerindeki Kazzan el-Neccar ve el-Batn el-Samin bölgelerine ateş kuşağı fırlattı.
Sağlık kaynakları, Cuma günü Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksine 5'i kadın ve 1'i çocuk 15 şehidin geldiğini, ayrıca 14'ü kadın ve 2'si çocuk 51 yaralının bulunduğunu bildirdi.
Han Yunus'un merkezi ve güneyindeki şiddetli topçu bombardımanı sonucu Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksine çok sayıda yaralı geldi.
İşgalci siyonistler, Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi yakınındaki Deyr el-Balah'a 15'ten fazla saldırı düzenledi.
İşgal siyonistlere ait uçaklar Han Yunus'un merkezini bombalarken Gazze'nin merkezindeki el-Nuseyrat'ın kuzeyindeki Eel-Deva Mahallesindeki çok sayıda evi bombaladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler, Gazze'deki çocuklar arasında görülen akut yetersiz beslenmenin şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı. Temmuz ayında 2 bin 500 çocuğun hayatı ciddi risk altına girdi.
Siyonist rejim, işgal altındaki Kudüs'ün güneyindeki Sur Bahir Mahallesi'nde yaşayan Hamza İbrahim Amire'yi evini kendi elleriyle yıkmaya zorladı. 16 kişilik aile evsiz kaldı.
Siyonist rejim, Mescid-i Aksâ'nın direniş sembollerinden Hanadi el-Hilvani'ye yönelik iletişim yasağını üçüncü kez 6 ay süreyle uzattı. Hilvani, hem sosyal medya hem doğrudan temas yoluyla birçok isimle görüşmekten men edildi.
Türkiye, Netanyahu liderliğindeki fundamentalist hükümetin Gazze'deki askeri saldırıları genişletme kararını "soykırımın yeni aşaması" olarak niteledi. Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu ve BM'yi sorumluluk almaya çağırdı.