İşgalci siyonistlerin saldırılarında her gün 10 çocuk bacaklarını kaybediyor

UNICEF, kendilerine gelen raporlara göre işgalci siyonistlerin bombardımanında her gün 10 çocuğun bacaklarını kaybederek sakat kaldığını açıkladı.
3 ayı aşkın bir süredir Gazze'yi bombalayan ve 22 bin 853 kişiyi şehit eden işgalci siyonistlerin saldırılarından en çok çocuklar ve kadınlar etkileniyor.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, (UNİCEF) hazırladığı raporda, işgalci siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bugüne bin çocuğun bir veya her iki bacağını kaybettiğini belirtti.
UNICEF yaptığı açıklamada, Gazze'de çocukların geçirdiği cerrahi operasyonların çoğunun anestezisiz yapıldığını belirterek, personel ve tıbbi ekipman eksikliği nedeniyle Gazze'de sağlık sisteminin çok kötü şartlarda olduğuna işaret etti.
Öte yandan UNICEF Sözcüsü James Elder, daha önce Gazze'deki işgal savaşının "çocuklara yönelik bir savaş" olduğunu vurgulamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep'te Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin bir araca yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, 5 kilo 400 gram skunk maddesi ele geçirilirken 1 şüpheli gözaltına alındı.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgarın etkili olacağı bu haftada, orman yangını riskine karşı önlemleri artırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, mazot-gübre, hububat, kırsal kalkınma ve diğer kalemlerde toplam 116,3 milyon liralık tarımsal destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına bugün aktarılacağını duyurdu.
Şanlıurfa’da, Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Derneği tarafından 7-10 yaş arası çocuklara yönelik başlatılan namaz öğretimi programı, 10 Ağustos Pazar günü düzenlenecek "Final Etkinliği"yle sona erecek. Programın yapılacağı Cumhuriyet Parkı’na halk davet edildi.