İşgalci soykırımının 95'inci gününde öne çıkan gelişmeler

İşgalci siyonistler; Gazze'ye düzenlediği barbarca saldırılarının 95'inci gününde Refah ve Han Yunus gibi bölgeleri bombalamaya devam ediyor.
Kassam Tugaylarının başlattığı Aksa Tufanı operasyonunda büyük bir zayiat veren ve yıkılan prestijini kendince düzeltmek için barbarca ve vahşice saldırılar düzenleyen işgalci siyonistler, soykırımın 95'inci gününde bombardımana devam ediyor.
Saldırılarda yapılan onlarca hava bombardımanı, top atışları sebebiyle yaklaşık 23 bin kişi şehit olmuş, nüfusun yaklaşık olarak tamamı yerinden edildi.
Soykırımın 95'inci günüde öne çıkan gelişmeler şu şekildedir:
"İşgal siyonist topçular Han Yunus'un güneydoğu bölgelerini yarım saat boyunca şiddetli bir şekilde bombaladı.
İşgalci siyonist savaş uçakları Refah'ın doğusunda Nasrallah ailesinin evini bombaladı.
Nuseyrat Mahallesi'nin batısındaki bir yerleşim yerini hedef alan işgalci siyonistler, bir kişiyi şehit etti, çok sayıda kişiyi de yaraladı.
İşgalci siyonist topçuları, ışıklı bombalar atarken aynı anda Han Yunus'un merkezini de bombaladı.
İşgal uçakları da çok sayıda baskın düzenlerken İşgalci siyonistler, Han Yunus'un doğusundaki Gazze Avrupa Hastanesini çevreleyen hava sahasına aydınlatma bombaları attı." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.