İstanbul'dan Bitlisli çocuklara uzanan yardım eli
Kağıthane Bitlis Gençlik Derneği tarafından düzenlenen "Çocuklar Üşümesin Aileler Üzülmesin Bir Mont Bir Bot" kampanyasıyla 172 çocuğa yardım yapıldı.
İstanbul'dan Bitlisli çocuklara yardım eli uzandı. Kampanya kapsamında Bitlis'e gelen dernek yetkilileri, Bitlis ve Tatvan belediye başkanlarını makamında ziyaret etti.
Daha sonra Bitlis merkez ve bağlı köylerle ile Tatvan ilçesinde tespit ettikleri ihtiyaç sahibi çocuklara bot ve mont dağıttılar.
Yardımlara ilişkin açıklamada bulunan Kağıthane Bitlis Gençlik Derneği Başkanı Savaş Adanır, başlattıkları kampanya ile 172 ihtiyaç sahibi çocuğa yardımda bulunduklarını söyledi.
Adanır "Bizler Kağıthane Bitlis Gençlik Derneği olarak 'Çocuklar Üşümesin Aileler Üzülmesin Bir Mont Bir Bot' kampanyasını başlattık. Bu kampanya dahilinde Bitlis'e geldik. Bitlis merkez ve bağlı köyler ile Tatvan ilçemizde tespit ettiğimiz çocuklara mont ve bot verdik. Çocuklarımızın yüzündeki tebessüm bizleri ziyadesiyle memnun etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü fon soruşturmasında gazeteciler İsmail Saymaz, Murat Ağırel ve Şaban Sevinç, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla ifadeye çağrıldı. Aynı soruşturma kapsamında Mustafa Balcı ve Şaban Sevinç hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, babası Hasan Özdemir'in fon soruşturmasında 830 milyon liralık işlem yaptığı yönündeki iddiayı reddederek, olayın isim benzerliğinden kaynaklandığını belirtti. Göktaş, iddianın kanıtlanması hâlinde görevinden ayrılacağını açıklarken, Yeni Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale'yi de iddiasını ispatlamaya çağırdı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fon soruşturmaları üzerinden kendisi ve ailesi hakkında ortaya atılan, "fonda parası vardı, krizden önce çekti" ve "400 koydu, 800 aldı" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bolat, aile tasarruflarının SUKUK niteliğindeki yasal bir finansal araçta bulunduğunu ve hesabın soruşturmaların ardından da kapatılmadığını belirtti.
Fon soruşturması kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Fatma Betül Sayan Kaya'nın, partisinden de istifa ettiği açıklandı. AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Kaya'nın artık partinin üyesi olmadığını bildirdi.