İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda 36 şüpheli gözaltına alındı

FETÖ/PDY'nin güncel yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli dört ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 36 zanlı gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin güncel yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Yozgat ve Gümüşhane’de toplam 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 36 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, örgütle bağlantılı bir şirket üzerinden eski FETÖ mensuplarına iş imkanı sağlandığı, SGK kayıtları üzerinden illegal maaş ödemeleriyle devlete zarar verildiği ve örgütsel faaliyetlerin sürdürüldüğü tespit edildi.
HTS kayıtları, MASAK raporları ve fiziki takipler sonucunda, şüphelilerin örgütün güncel bölge yapılanmasında yer aldığı, yurt dışına kaçış organizasyonları düzenlediği ve örgüte aidiyeti
Operasyon sırasında yapılan aramalarda; 27 bin 440 avro, 128 bin 629 dolar, 452 bin 522 TL, yaklaşık 826 bin lira değerinde altın, çok sayıda dijital materyal ve yasaklı yayın ve zincir marketlerden edinilmiş hediye kartları ele geçirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde ormana yakın bölgede çıkan çalılık yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Merkez Yeşilyurt ilçesinde 2 otomobilin karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
Siyonist işgalcilerin saldırılarında binlerce çocuğun katledildiği Gazze’ye, Konya’dan minik yüreklerden anlamlı bir dayanışma mesajı gitti.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Dairesi Başkanlığı, 8 Aralık 2024 sonrasında Suriye'de meydana gelen gelişmelerin ardından, Türkiye'den toplam 411 bin 649 Suriyelinin ülkesine dönüş yaptığını açıkladı.