Kocaeli merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonu: 9 tutuklama
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzensiz göçmen hareketliliğinin önlenmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kocaeli, Edirne ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.
Emniyetin açıklamasına göre, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 135'inci maddesi kapsamında yaklaşık 3 ay süren projeli çalışma yürütüldü.
Çalışmalarda, sınır illerinden Türkiye'ye yasa dışı yollarla getirilen düzensiz göçmenlerin sahte belgelerle sevk edildiği, kayıt dışı çalıştırıldığı ve barındırıldığı belirlendi.
Bu kapsamda Kocaeli'de 11, Edirne'de 2 ve İstanbul'da bir olmak üzere toplam 14 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 42 düzensiz göçmen yakalanarak sınır dışı edilmek üzere işlemleri başlatıldı.
15 şüpheli gözaltına alındı
Operasyonlarda 15 şüpheli yakalanırken, düzensiz göçmenler adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleri ele geçirildi. Suçta kullanıldığı değerlendirilen 9 araca da el konuldu.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin zemin katında çıkan yangın, hastane personelinin hızlı müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında, Ankara'da düzenlenen 2026 NATO Liderler Zirvesi marjında yeni bir Güvenlik ve Savunma Ortaklığı imzalandı.
Kocaeli'de hırsızlık suçlarından kesinleşmiş 37 yıl hapis cezası bulunan hükümlü, düzenlenen operasyonla yakalandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2026 NATO Liderler Zirvesi kapsamında Ankara'da bulunan Almanya Şansölyesi Friedrich Merz'ni kabul etti.