Konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir İzmir oldu
Araştırmalara göre, Türkiye'de konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehrin İzmir olduğu ortaya çıktı.
Türkiye'de konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ilin İzmir olduğu ortaya çıkarken, konuyla ilgili medyada inceleme yapan Interpress'in Merkez Bankasının konut fiyat endeksi verilerinden derlediği bilgilere göre, İstanbul'un fiyat yükselme grafiğinde Türkiye ortalamasının altında kaldığı belirlendi.
Verilere göre, son yıllarda İstanbul ve Ankara gibi illerden de göç alan İzmir, konut fiyatlarının en çok arttığı il olurken, buranın yükselme performansıyla İstanbul'u bile neredeyse üçe katladığı anlaşıldı.
Fiyat artış yüksekliğine göre İzmir'i yine Ege Bölgesi'nden Aydın, Denizli ve Muğla'nın takip ettiği görüldü. Marmara Bölgesi'nden Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de yine konut fiyat artışı yüksek olan iller olarak öne çıktı. Bu illeri Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın izlediği tespit edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarının tasfiye edilen yatırım fonlarında kullanıldığına ilişkin sorular TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, fondan herhangi bir fon yönetim şirketine kaynak aktarılmadığını belirterek, "Herhangi bir fona takılan 1 kuruşumuz dahi bulunmamaktadır." dedi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Seyyid Kutub’un “Yoldaki İşaretler” isimli kitabı hakkında daha önce basım, dağıtım ve toplatma kararının alındığını kabul ederek bu aşamada yürürlükte olan bir yasağın bulunmadığını bildirdi.
Ankara ve Mersin’de yürütülen bir soruşturma kapsamında Şehid Seyyid Kutub’un bazı eserlerinin suç unsuru olarak değerlendirilerek yasaklanması tepki çekti. Basın Yayın Birliği, olayın hukuk adına büyük bir talihsizlik olduğunu vurgulayarak "yaşanan bu akıl tutulmasının bir an önce son bulmasını" talep etti.
Google hakkında yapay zeka önizlemeleri ve yapay zeka modu hizmetlerine ilişkin soruşturma açıldı ve geçici tedbir uygulanmasına karar verildi.