Kreş çocukları, kumbaralarını Gazzeli akranları için bağışladı

Adana'da kreş öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'de siyonist işgal çetesinin vahşeti altında bombardımana ve açlığa maruz kalan çocuklara ulaştırmak üzere Umut Kervan'ına teslim etti.
Adana'da Yarım Elma Çocuk Kreşi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, ellerindeki kumbaralarıyla Adana Umut Kervanı Derneği'ne geldi.
Adanalı minik bağışçılar, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin'e teslim ederek Gazze'ye gönderilmesini istedi.
Kreş öğrencilerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden Serin, teslim aldıkları bağışları miniklerin talep ettiği gibi Gazze'ye ulaştıracaklarını belirtti.
Serin, "Evet, Gazze'de soykırım son hızla devam ediyor. Maalesef birçok büyükte Gazze'ye karşı olan bu duyarlılık yok olma seviyesine gelmiş durumda. Görmüş olduğunuz sadaka kutularını kreş çocukları getirdiler. Bu duyarlılığı canlı tutmak lazım. Büyükler duyarlılığını kaybetse dahi en azından çocuklarda canlı tutmak lazım ki ileride İnşallah bunun faydası görülecektir. Gazze'ye karşı kayıtsız kalamayız. Gazze zulüm altında olduğu müddetçe elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Bu yapılan şey mal ile cihat hükmüne girmektedir. Allah-u Teâlâ, o çocukların anne-babalarından ve onları yetiştiren hocalarından razı olsun. Anne-babalarının, kendilerinin ve hocalarının ömürlerine bereketler ihsan etsin. Gazze'ye karşı olan bu duyarlılığında artarak devam etmesine vesile kılsın inşallah." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep'te Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin bir araca yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, 5 kilo 400 gram skunk maddesi ele geçirilirken 1 şüpheli gözaltına alındı.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgarın etkili olacağı bu haftada, orman yangını riskine karşı önlemleri artırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, mazot-gübre, hububat, kırsal kalkınma ve diğer kalemlerde toplam 116,3 milyon liralık tarımsal destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına bugün aktarılacağını duyurdu.
Şanlıurfa’da, Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Derneği tarafından 7-10 yaş arası çocuklara yönelik başlatılan namaz öğretimi programı, 10 Ağustos Pazar günü düzenlenecek "Final Etkinliği"yle sona erecek. Programın yapılacağı Cumhuriyet Parkı’na halk davet edildi.