Kudüs Platformu Başkanı Kasap, Mardin'de basın mensuplarıyla bir araya geldi
Mardin Kudüs Platformu tarafından 14 Ocak 2024 Pazar günü saat 13.00'da Cumhuriyet Meydanı ile Sabancı Müzesi güzergahında düzenlenecek olan "Mardin Halkı Filistin'e Özgürlük İçin Yürüyor" programına dair açıklamada bulundu.
Mardin Öğretmen Evinde gerçekleşen kahvaltı programına Mardin Kudüs Platformu Başkanı Nurettin Kasap, Mardin'de faaliyet yürüten ulusal ve yerel medya temsilcileri ve Mardin Kudüs platformu üyeleri hazır bulundu.
7 Ekim'den beri İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı katliamda binlerce masum insanın ölümüne neden olduğunu belirten Kasap, "Vahşice gerçekleşen bu katliamları tel'in etmek amacıyla Mardin Kudüs Platformu olarak, kayda değer birçok çalışmaya imza attık ve atıyoruz." dedi.
Mardin'de faaliyet yürüten ulusal ve yerel medya temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüde kutlayan Kasap, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülen 117 gazeteciyi yad ederek, baş sağlığı diledi.
Gazze'de çok büyük bir insanlık suçu işlendiğini, siyonist işgal çetesinin saldırılarının soykırımdan daha çok bir vahşet olduğunu ifade eden Kasap, Gazze'deki bu vahşeti kınamak için 14 Ocak 2024 Pazar günü saat 13.00'da Cumhuriyet Meydanı ile Sabancı Müzesi güzergahında düzenlenecek olan "Mardin Halkı Filistin'e Özgürlük İçin Yürüyor" programını gerçekleştirmek için hazırlıkların bitme aşamasında olduğunu söyledi.
Gerçekleşecek olan "Mardin Halkı Filistin'e Özgürlük İçin Yürüyor" programı sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündemine oturtmak için büyük efor harcadıklarını ifade eden Başkan Kasap, "Allah'ın izniyle büyük bir yürüyüş hazırlığı içerisindeyiz. Bu program sadece bir kesimin değil, Mardin'de bulunan her kesime ve hatta şehrimizde bulunan Süryani Cemaatine de ulaşılarak bu kutlu yürüyüşe davet edildi. Yürüyüşün amacına ulaşması için de halkın gözü kulağı olan siz değerli basın mensuplarına ihtiyacımız vardır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.