Kur’an kursuna katılan çocuklar: Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yaz Kur'an Kurslarının başlamasıyla camiler, Kur'an kursları çocuk sesleriyle şenlendi. İlk ders bugün başlamasıyla kursa katılan çocuklara duygularını paylaşarak, “Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his.” ifadelerinde bulundu.
Her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur’an Kursları, bu yıl da büyük bir heyecan ve coşkuyla start aldı.
30 Haziran - 15 Ağustos tarihleri arasında toplamda 6 hafta sürecek olan yaz Kur'an kursu, ülke genelinde olduğu gibi Mardin’de de çocuk sesleriyle şenlendi.
Kursa katılan çocuklar duygularını İLKHA mikrofonuna paylaşarak Kur’an okumayı çok sevdiklerini dile getirdi.
“Kur’an Kursu bittikten sonra tekrar camiye gelip Kur’an okumak istiyorum”
Kur’an-ı Kerim’i hiç unutmamak için gece-gündüz okunması gerektiğini belirten Muhammed Enes Sun “Kur’an Kursu başlamasıyla ilk günden çok heyecanlıyım. Kur’an-ı Kerim’i, hocalarımı, arkadaşlarımı çok seviyorum. Camide Kuran okuduğumuzda kendimizi çok iyi hissediyoruz. Kursta Kur’an dersi dışında dini dersler yüce Allah hakkında bilgiler de öğreniyoruz. Kur’an’da bilmediğimiz kelimeleri öğreniyor ve anlıyoruz. Bununla beraber Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatını da öğreniyoruz. Bu sene dördüncü yılım olacak. Arkadaşlarımla beraber kursa geliyorum. Kur’an’ın onuncu sayfasındaydım ama uzun zaman okumayı ihmal ettiğim için biraz unuttum. Dolayısıyla Kur’an-ı Kerim’i hiç unutmamak için gece-gündüz okumak lazım. Kur’an Kursu bittikten sonra tekrar camiye gelip Kur’an okumak istiyorum. Çünkü hem camiyi hem de Kur’an-ı Kerim’i çok seviyorum. Herkesin camiye gelmesini istiyor ve tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.
Kur’an Kursuna ve camiye gelmeyen çocuklara tavsiyede bulunan Mustafa Çoktan “Her zaman olduğu gibi Kur’an Kursunu çok seviyorum. En çok sevdiğim yanı ise arkadaşlarımla beraber güzelce vakit geçirmektir. Bu sıcak havada camiye gelip klimanın altında derimizi işliyor, namazımızı kılıyoruz. Allah’a çok şükür. İlk günden dolayı çok heyecanlıyım. Kur’an-ı Kerim’i dünyalar kadar seviyorum. Kuzenimle birlikte kursa geldik. Kur’an-ı Kerim Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’a indirildiği için hem Kur’an’ı hem de Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ı çok seviyorum. Bu yılda kursa gelerek dördüncü yılım oldu. Burada çok eğleniyoruz. Camiyi de çok seviyoruz. Kur’an kursuna gitmeyenlere tavsiyem muhakkak bunun için camiye gitmeleri. Çünkü burada hem eğleniyoruz hem de sevap kazanıyoruz.” ifadelerini kaydetti.
“Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his”
Sefa Hamidi, Kur’an okumanın çok güzel bir his olduğunu dile getirerek “Arkadaşlarımla beraber Kur’an Kursuna geldik. İlk gün olması hasebiyle heyecanlıyım. Değerli bilgiler edinip namaz kılacağız. Her yıl kursa geliyorum. Camiyi, Kur’an-ı Kerim’i çok seviyorum. Çünkü Allah’ın evi olan camide Kur’an öğrenmek çok güzel bir his. Şu an Kur’an-ı Kerim’de 7’nci cüzdeyim. İnşallah kurs bitimine kadar hatim edeceğim. Kur’an Kursuna gelmeyen ve Kur’an-ı Kerim bilmeyenler mutlaka camiye gelip öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Boş zamanlarında Kur’an-ı Kerim okumalıdırlar. Kurs bittikten sonra da camiye gelip namaz kılacağım ve hocalar tarafından verilen sohbeti dinleyeceğim.” ifadelerine yer verdi.
3 yıldır kursa gelen İbrahim Ökmen, Kur’an dersi dışında diğer dini bilgileri de edindiklerini kaydederek “Kur’an kursuna üçüncü yılım ve yine de çok heyecanlıyım bugün. Burada hem Kur’an okuyor hem arkadaşlarımızla eğleniyoruz. Kur’an-ı Kerim’i severek okuyoruz. Camiye gelip Kur’an okuduğumuzda içimizde çok güzel bir oluşuyor. Kuzenimle birlikte camiye geliyoruz. Bütün çocukların Kur’an-ı Kerim okumalarını tavsiye ediyorum. Camiye de gelmeleri çok daha güzel olacaktır. Kurs bittikten sonra da camiye gelmeye devam edeceğim inşallah. Kur’an-ı Kerim dışında dini bilgileri de ediniyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, Leman Dergisi’nin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) yönelik hakaret içeren skandal yayınını sert bir dille lanetledi.
Yayımladığı bir karikatürle Hazreti Muhammed'e hakaret eden Leman paçavrası kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.
Leman paçavrası, yayımladığı bir karikatürle Hazreti Muhammed'e hakaret ettiler. Kamuoyunda büyük tepki toplayan söz konusu paçavra ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, kanser tedavisi gören hastaları yakından ilgilendiren önemli bir müjde verdi.