Malatya’da 'Uzaktan Sevmek Kudüs' programına yoğun ilgi
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Uzaktan Sevmek Kudüs” konferansında konuşan Eğitimci-Yazar Derya Şafak, Kudüs’ün tarihsel ve manevi mirasına dikkat çekerek, “Mescid-i Aksa ümmetin evidir” ifadeleriyle gençlere önemli mesajlar verdi.
Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen program, Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Gençler, öğretmenler, aileler ve vatandaşların katılım sağladığı programda Derya Şafak, Kudüs’ün tarihsel yolculuğunu, İslam medeniyeti için taşıdığı değeri ve şehirdeki kutsal yapıların sembolik kimliğini aktardı.
Şafak konuşmasında, “Mescid-i Aksa ümmetin evidir. Ecdat bunu bilmemizi istedi. Kudüs’te yalnızca taşlar değil, tarihin kendisi konuşuyor.” sözleriyle Kudüs’ün Müslümanlar için bir bilinç, miras ve aidiyet meselesi olduğuna vurgu yaptı.
Sunum boyunca Kudüs’ün şehrin ruhunu oluşturan mimari dokusundan, tarihi geçmişinden, ecdadın bölgeye bıraktığı izlerden ve bugün Kudüs’ün Müslümanlar açısından taşıdığı stratejik ve manevi önemden bahseden Şafak, program boyunca katılımcılara hem bilgi hem de farkındalık kazandıran bir perspektif sundu. Tarihi örnekler, anekdotlar ve sembolik mekânlar üzerinden aktarılan sunum, gençlerin tarihi daha yakından anlamasına katkı sağladı.
Program, katılımcıların ilgiyle takip ettiği sunumun ardından sona erdi. Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın gençliğe yönelik vizyonu doğrultusunda bu tür kültürel ve farkındalık programlarının devam edeceğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir’in Karabağlar ilçesinde narkotik ekiplerince iki adrese düzenlenen operasyonda, il genelinde tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarda sentetik ecza hap ele geçirildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantılarının VI. birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er başkanlığında gerçekleştirildi.
Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, kent merkezinde yapımı devam eden cami, taziye evi ve Kur’an kursu inşaatlarını İl Müftü Yardımcısı Yahya Ertürk ile birlikte yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü, asayiş birimlerince son bir haftada gerçekleştirilen uygulama ve denetimlere ilişkin verileri açıkladı.