Malatya Valisi Yavuz: Yeniden inşa süreci hızla sürüyor

Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Hedefimiz, bu yıl içerisinde, özellikle önümüzdeki birkaç ayda ciddi bir konut teslimi gerçekleştirmektir." dedi.
Kentte Hafif Çelik Kırsal Köy Konutlarına ilişkin yürütülen çalışmaların ele alındığı hafif çelik kırsal köy konutları istişare ve koordinasyon toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında AFAD İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantıda; 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yeniden inşa sürecinin hızla sürdüğünü belirten Vali Seddar Yavuz, şöyle devam etti:
"Bugün, ilimizde devam eden çelik yapı projeleriyle ilgili karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini hep birlikte istişare etmek istiyoruz. Dün, kırsal konutlarla ilgili bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Kaymakamlarımız kırsal konutların sahadaki ilerlemelerini yerinde inceliyor. Buna ek olarak, vali yardımcılarımız da sorumlu oldukları ilçelerde şahsım adına sahadaki sorunları tespit ederek çözüm üretmek üzere görev dağılımı yapacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin en önemli taahhütlerinden biri, vatandaşlarımızı en kısa sürede kalıcı konutlarına kavuşturmaktır. Bu süreci, Valiliğimizin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyemiz, kaymakamlıklarımız, ilçe belediyelerimiz ve tüm ilgili kurumlarımızla el birliğiyle yürütüyoruz. Hedefimiz, bu yıl içerisinde, özellikle önümüzdeki birkaç ayda ciddi bir konut teslimi gerçekleştirmektir. Bu süreçte emeği geçen vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, MASKİ'ye, Büyükşehir Belediyemize ve ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum."
Toplantının devamında yapılan sunumda; 361 mahallede, 984 lokasyonda, 3 bin 317 çelik konut olmak üzere, toplamda 15.576 kırsal konutun inşaatının devam ettiği belirtildi.
Toplantı, sahadaki uygulamaların değerlendirilmesi ve sürecin daha etkin yönetilmesine yönelik görüş alışverişiyle sona erdi.
Toplantıya, Vali Seddar Yavuz'un yanı sıra, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, ilgili şube müdürleri ve müşavir firma yetkilileri katıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Samsun, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ ve Uşak'ta son iki haftada 11 ayrı organize suç örgütüne operasyon düzenlendi. Operasyonlarda aralarında örgüt elebaşlarının da bulunduğu 142 kişi yakalanırken, 86 şüpheli tutuklandı.
Kayseri'de Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla, sahte sosyal medya hesapları üzerinden ürün ilanları vererek 156 kişiyi yaklaşık 3,5 milyon lira dolandıran 6 kişi tutuklandı.
Adalet Bakanlığı, Antalya, Diyarbakır ve Kayseri illerinde yeni Bölge İdare Mahkemeleri kurdu. Böylece Bölge İdare Mahkemesi sayısı 9'dan 12'ye yükseldi.
Meteorolojinin uyarısının ardından Bursa Deniz Otobüsleri'nin İstanbul ve Bursa hattındaki 8 seferi, şiddetli rüzgâr ve kötü hava koşulları nedeniyle bugün yapılamayacak.