Mardin’de bayram öncesi giyim mağazalarında yoğunluk devam ediyor

Kurban Bayramı'na sayılı saatler kala Mardin'deki giyim mağazalarında hareketlilik devam ediyor. Esnaf, alışverişlerin son günlere bırakılmasının hem müşterileri hem de çalışanları zor durumda bıraktığını belirtti.
Mardin’de Kurban Bayramı’na bir gün kala vatandaşlar, bayram alışverişi için mağazalara akın etti.
Özellikle giyim sektöründe hissedilen yoğunluk, esnafın hem mesai saatlerini uzatmasına hem de bazı ürünlerde stok sıkıntısı yaşanmasına yol açtı.
İLKHA mikrofonuna konuşan giyim sektörü temsilcileri, alışverişin son günlere bırakılmaması gerektiği tavsiyesinde bulundu.
Mardin’de erkek giyim mağazası işleten Ahmet Kavan, özellikle Kurban Bayramı öncesinde yoğunluğun son 5 günde başladığını ifade ederek, “Giyim sektöründe Kurban Bayramı’nda yoğunluğumuz bayrama son 5 gün kala başlıyor. Ramazan Bayramı’nda bu yoğunluk daha erken, genelde bayrama 10-15 gün kala başlıyor. Kurban Bayramı'nda ise vatandaşlar alışverişlerini son günlere bırakıyor. Yarın bayram olduğu için şu anda mağazalarımızda yoğunluk son seviyeye ulaştı. Bu durum hem bizleri hem de müşterilerimizi zorluyor.” dedi.
Kavan, uygun fiyat politikalarıyla genç kitleye hitap ettiklerini belirterek, “Mağazamız, erkek giyim üzerine kurulu ve özellikle genç kesime hitap ediyoruz. Kaliteli ürünleri uygun fiyatla sunmak önceliğimiz. Ülkede mevcut olan ekonomik koşullara rağmen ürünlerimizi yüzde 20-30 kâr oranı ile satıyoruz. Fiyatları iki katına çıkarma yoluna gitmiyoruz.” şeklinde konuştu.
Mağaza çalışanı Emre Kavan ise, Ramazan ve Kurban Bayramları arasında alışveriş alışkanlıklarının farklılık gösterdiğini belirterek, “Ramazan Bayramı’nda alışverişler daha erken başlarken, Kurban Bayramı’nda yoğunluk son haftaya sıkışıyor. Özellikle 20-25 yaş grubuna yönelik reyonlarımızda büyük ilgi var. Ancak alışverişlerin son güne bırakılması bizleri zor durumda bırakıyor. Ürün ve beden çeşitliliğinde azalma oluyor, bu da vatandaşların ihtiyaçlarını tam karşılamalarını zorlaştırıyor. Ayrıca geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Her yıl yüzlerce ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldüren Bursa Umut Kervanı Derneği, bu Kurban Bayramı'nda da hayırseverlerin bağışladığı kurbanlıkları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için anlamlı bir organizasyon düzenledi.
Sivas'ta bir kişi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak, Denizli, Aydın'ın iç kesimleri, Burdur, Bolu, Eskişehir ve Hakkâri çevreleri ile Afyonkarahisar ve Isparta'nın kuzey ve batı kesimlerinde sağanak bekleniyor.
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 4 kişi yaralandı.