Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes

Mardin Artuklu Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Filistin’e destek amacıyla kermes düzenlendi.
Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Filistin halkına destek olmak amacıyla bir kermes düzenledi.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçirilen etkinlikte, öğrenciler ve öğretmenlerin hazırladığı ürünler satışa sunuldu. Elde edilecek gelirin tamamının Gazze’ye gönderileceği belirtildi. Kermeste boykot ürünlerine özellikle yer verilmemesi ise dikkat çekti.
Etkinlikle ilgili konuşan Muhammed Çevik şunları söyledi: “Artuklu Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesinde Filistin yararına bir kermes düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenleniyor. Başta öğrenciler olmak üzere öğretmenlerin ve velilerin katkısıyla düzenlendi. Yoğunluk güzel durumda. Elde edilecek gelirin tamamı inşallah Gazze’ye ulaştırılacak. Oradaki Müslüman kardeşlerimizin maddi olarak onların ihtiyaçları giderilecektir inşallah. Kesinlikle boykot mallarına yer verilmemesine özen gösterilmiştir. Müslümanların tek yek bir vücut olup büyük bir cihada başlaması gerekiyor. Hep birlikte hareket edip Filistin’i hiçbir zaman sosyal medyadan özellikle düşürmeleri, her zaman onları işgal siyonistleri telin etmeleri lazım.”
Gazze’deki Müslümanların aç susuz hayatını idame etmeye çalıştıklarını belirten Furkan Nas ise “Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesinde Filistin’deki kardeşlerimize yardım amaçlı kermes düzenlendi. Allah işgal rejimi kahru perişan eylesin. Şu anda Gazze’deki kardeşlerimiz aç, susuz ve karanlıkta hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar. Diğer Müslümanların da Gazze yararına etkinlikler düzenlemeli, sokaklara dökülüp onlara destek vermeleri lazım.” dedi.
Gazzeli Müslümanlara her zaman destek vereceklerini dile getiren Enes Taha da, “İmam Hatip lisemizde Filistin’de zulüm altında olan kardeşlerimiz için destek niteliğinde kermes düzenlendi. Onlara sürekli destek veriyoruz. Onlar için her türlü desteği yapmaya devam edeceğiz. Kermesteki yemekler bizim öğrencilerimiz, arkadaşlarımız tarafından yapıldı. Maşallah çok güzel yemekler, öğrencilerimiz yemeklerini satışa koyuyorlar ve oradan gelen desteği Filistin’e gönderiyoruz. Buradan da Gazzeli kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Onlar için dua ediyoruz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız.” şeklinde konuştu.
Abdullah Altunkaynak ise İslam dünyasının tepkisizliğine dikkat çekerek, “Çoğu İslam liderleri maddiyatın peşinde oldukları, dünyaya o kadar bağlandıkları ve ABD’den çok korktukları için Müslümanlara bir zulüm yapıldığında ses çıkarmıyorlar ya da çıkaramıyorlar. Şu anda durum çok vahim. Gerçek Müslüman, hiçbir zaman ölümden korkmaz. Allah için, İslam için savaştığı için bir kişinin vereceği tepkiden korkmaz. İnsanlar, Gazze için sürekli ses çıkarmalıdır.” ifadelerini kaydetti.
Muhammed Emin Gül ise, “Filistin’de yapılan soykırıma karşı ve oradaki kardeşlerimize yardım amaçlı kermes düzenledik. Yoğunluk güzel durumda. Bizler her türlü Gazze’nin yanındayız. Kermeste asla boykot malına yer verilmedi. Sadece kermesle kalınmamalı, hiçbir şekilde boykot ürünü alınmaması lazım.” ifadelerin aktardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal medyasına ait bazı internet siteleri ve dijital platformlar, yapay zekâ teknolojisiyle oluşturulmuş bir videoyu "Gelecek yıl Kudüs’te" başlığıyla yayınladı.
Siyonist işgal rejimi, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerem kenti ile Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırılarını 83 gündür aralıksız sürdürüyor. Kentte ve kamplarda neredeyse her gün ev baskınları, yıkım, yağma ve sivillere yönelik saldırılar yaşanıyor.
Siyonist rejimin bugün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve kuzeyindeki Gazze kentlerine düzenlediği hava saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli şehit oldu, onlarcası yaralandı.
Katil rejimin Gazze'de sivillerin yaşadığı bir eve yönelik hava saldırısında 5'i aynı aileden 7 Filistinli şehit oldu.