Mardin’de taziye yemeği parası Gazze'ye gönderildi

Mardin’in Artuklu ilçesinde vefat eden Şehmus Erol’un yakınları, taziye yemeği vermek yerine 200 bin TL’yi Gazze ve kanser hastaları için bağışladı. İmam Abdullatif Bilgin, taziye yemeklerinin israfa yol açtığını belirterek, bu kararın örnek teşkil ettiğini ifade etti.
Mardin’in Artuklu ilçesinde vefat eden Şehmus Erol’un yakınları, bölgede taziye yemeği geleneğini kaldırılması üzerine anlamlı bir karara imza attı.
Taziye yemeği için ayrılan 200 bin TL’nin 100 binini işgal rejimi tarafından soykırıma maruz bırakılan Gazze’deki Müslümanlara, diğer 100 binini ise kanser hastalarının tedavisine bağışladı.
Taziye evinde konuşan Şakir Nuhoğlu İmamı Abdullatif Bilgin, Mardin’de bir süredir taziye yemeklerinin kaldırılmasına yönelik çalışma yürütüldüğünü hatırlatarak şunları söyledi:
"Malum olduğu üzere Mardin’de 4 ayı aşkın süredir taziye yemeğinin kaldırılmasına yönelik bir çalışma başlatılmıştı ve bu karar ilçelere de yansımış durumda. Bugün de vefat eden Şehmus Erol’un yakınlarına taziye yemeğinin yapılmaması hususunda ön ayak olduk. Çünkü taziye yemeklerinde ciddi israf yapılıyor. Bu durum, bazı aileleri kredi çekmeye hatta faize bulaşmaya kadar götürüyordu. Halbuki insanlar taziyeye hayır duasında bulunmak için gelir. Şükürler olsun bizler kendi evlerimizde yemeğimizi yiyebiliyoruz ancak Gazze’de insanlar açlıktan ölüyor."
Bilgin, taziye sahiplerinin örnek bir duruş sergilediğini belirterek, "100 bin lirayı Gazze’ye mevlit yemeği için bağışladılar. Ayrıca vefat eden babaları kanser hastası olduğundan, 100 bin lirayı da kanser hastalarının tedavisi için bağışta bulundular. Dün Gazze’ye para ulaştı. Orada insanlar açlıkla mücadele ederken, bu adım önemli bir örnek oldu. Bu örnekten sonra belki de Mardinliler artık taziye yemeği parasını Gazze’ye gönderecek. Hepimiz bu taşın altına elimizi koymalıyız. Çünkü çok büyük bir israf söz konusu." ifadelerin aktardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt’in Kurtalan ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Alzheimer hastası Ramazan Batur, 17 Eylül’de öğle saatlerinde evinden ayrıldıktan sonra bir daha dönmedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, "Mollakasım mahallemizde hizmete sunduğumuz ve yaşadığımız depremin ardından yenileme ve bakım hizmetlerini yaptığımız Güneş Enerji Santralimiz ile belediyemize ait 850 abonenin enerji ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz." diye konuştu.
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, kara üzerinde 14 düzensiz göçmen yakalandı.
HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek’in açıklamaları sonrası kentte yapılması planlanan "Manifest" konseri iptal edildi.