Mardin’de “Dualarımız Seninle Filistin” programıyla Filistin’e destek nöbetleri devam ediyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe STK platformu öncülüğünde siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik katliamları protesto edildi.
Siyonist rejimin Gazze’ye uyguladığı soykırım saldırıları devam ederken, dünyanın dört bir yanından da tepkiler artarak devam ediyor.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde halk, bir haftadan uzun bir süredir her gece işgal rejimine lanet okuyup Filistin’e dualar ediyor.
Bu akşam da Otogar mevkii Kenan Kösen Camii önünde sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde bir araya gelen Müslümanlar, işgal reiminin Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.
Eyleme katılanlar, ellerinde Filistin bayraklarıyla sloganlar attı.
Enes Taşçı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti.
Toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Kızıltepe Şube Başkanı Tarık Yılmaz, “Şu vahşetin ortasında kan ve irinden beslenen siyonistlerin söylediklerine bakın, nasıl bir kötülükle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarsınız. İsrail Savunma Bakanı çıkıyor, Filistinliler hakkında, ‘Onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz’ diyor. Kötülüğün görüntüsü Netanyahu ‘Gazze’yi dümdüz edeceğiz’ diyor. Sözde Sağlık Bakanı, ‘Hastanelere başvuran Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz’ diyor. Hatta ‘Hastanede yatan Filistinliler infaz edilebilir’ diyerek kutsal bir mesleği terör aracına dönüştürüyor. Sözde Cumhurbaşkanları, ‘Elektrik, su, yiyecek verilmeyecek. Ulaştırmaya çalışan araçlar vurulacak’ derken, sözde bir milletvekili, ‘Nükleer silah kullanmalıyız’ diyebiliyor. Her savaşın bir hukuku vardır. Bütün mahlûkatta bir denge vardır. Fakat bu kandan beslenen örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değildir” dedi.
İlahi ve ezgilerin ardından program, İbrahim Kaplan’ın konuşmasıyla devam etti.
Program, Molla Abdürrahim Bingül’ün duasıyla sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.