Mardin Sağlık-Sen Gazze için basın açıklaması düzenledi

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sağlık çalışanları, işgalcilerin Gazze şeridine yönelik günlerdir sürdürdüğü saldırılarını basın açıklamasıyla kınadı.
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Sağlık-Sen Mardin Şubesi öncülüğünde bir araya gelen sağlık çalışanları, 'Hastaneler Bombalanıyor, Dünya Seyrediyor' yazılı pankart açarak 'Katil israil, Ortadoğudan Defol' sloganları attı.
Basın açıklamasını Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Saruhan okudu.
Mescid-i Aksa, Kudüs ve bombardıman altındaki Gazze için toplandıklarını aktaran Saruhan, "Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için, şehit olan sağlık çalışanları için buradayız! Gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar için, süt kokulu bebekler için, vicdanların sesi olmak için buradayız!” dedi.
"Uluslararası toplum, Avrupa, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir"
İşgal çetesinin kana doymadığını kaydeden Saruhan, "Gazze’de savaş suçu işlenmektedir. Gazze’de katil israil tarafından soykırım yapılmaktadır. Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta. Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir! Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkânsızdır! Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz. Uluslararası toplum, Avrupa, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür. İkiyüzlü batı bu vahşeti görmemektedir! İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır! Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu? İnsan hakları savunucularından haber var mı?" dedi.
Saruhan, sözlerine şöyle devam etti:
"Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere! Yazıklar olsun hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara! Yazıklar olsun riyakarlık yaparak israile arka çıkanlara! Yüreği Gazze’de atan değerli katılımcılar; Gazze’de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor. Evladının cenazesini, bacağına yazdığı yazı ile bulan babanın acısı ciğerimizi yakıyor! Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor. Gazze’de şu anda sivil binalar bombalanıyor. Hastaneler bombalanıyor. İbadethaneler bombalanıyor. Çocuklar öldürülüyor! Kadınlar öldürülüyor. Yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor. Ambulanslar vuruluyor. Gazze’de; Hastane yok! İlaç yok! Doktor yok! Yoğun bakımdaki bebekler çaresiz. Ölüme mahkûm edilmiş durumdalar."
Gazze'de hastanelerin hizmet dışı kaldığına dikkat çeken Saruhan, "Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiği için ulaşamıyor, insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmıştır. Gazze’de çocuklar ilaç ve elektrik olmadığı için ölüyor. Yoğun bakımlarda bebekler can veriyor. Yaralılara bakım yapılamıyor! Gazze’nin bekleyecek durumu kalmadı! Gazze’de tıbbi cihazlar kullanılamıyor, çünkü enerji yok. Gazze’de ameliyatlar yapılamıyor, çünkü malzeme yok. Hasta ve masum insanların çaresizliğine kayıtsız kalamayan, mazlum coğrafyalara her zaman elini uzatan alicenap devletimiz bu vicdani görevi de üstlenmiştir." şeklinde konuştu.
Saruhan, son olarak şunları söyledi:
"Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde, cesaret timsali hekimlerimiz ile birlikte acil olarak ihtiyaç duyulan ekipmanları, cihazları, malzemeleri Gazze sınırına ulaştırılmıştır. Sadece milletimize değil insanlığa umut olan sağlık çalışanlarımız şimdi de mazlum Filistin halkının yaralarını sarmak için Gazze’dedir. Duamız; yaraların sarılması, zulmün son bulması ve sağlık çalışanlarımızın sağ salim dönmesi içindir... Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir! İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır! Kördüğümün açılması için reçete bellidir. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dâhilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.