Mardin'de Gazze için sabah namazı buluşmaları sürüyor

Siyonist işgal çetesinin Gazze halkına yaşattığı soykırım nedeniyle sabah namazında bir araya gelen Mardinliler, dua ederek Filistinli Müslümanlara destek çıkmaya devam ediyorlar.
3 aya yakın bir zamandır Gazze'yi bombardıman altında tutarak binlerce Gazzeli bebek, çocuk, kadın demeden bombalarla katleden işgalci terörist şebekeye tepkiler devam ediyor.
Cuma günü sabah namazında Şakir Nuhoğlu Camiisinde buluşan Mardinliler namaz sonrası yapılan duaya âmin diyerek Filistinlilere desteklerini gösteriyorlar.
Namaz öncesi şehitlerin ruhları için Kur'an-ı Kerim okundu.
Namaz çıkışında Mardin Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara sıcak çorba, ekmek ve su ikramında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.