Mardin'de halk, Gazze'deki hastane şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti

İşgalci terör rejiminin Gazze'de iki ayrı hastaneye düzenlediği katliamda şehit olanlar için Mardin merkez Artuklu'da halk meydanlara inip gıyabi cenaze namazı kılarak dualar etti.
Mardin Şakir Nuhoğlu Camii yanı 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda toplanan halk, siyonist rejim aleyhine ve HAMAS ile Gazze lehine sloganlar attılar.
Bu gece hastanelerdeki sivillere yönelik gerçekleştirilen katliamda şehit olanlar için saat 00.00'da halk meydanda bir araya geldi.
Farklı STK ve partilerden bir araya gelen halk, önce şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Gıyabi cenaze namazının ardından terör şebekesi aleyhine sloganlar atıldı.
Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Kadad'ın yaptığı duanın ardın gösteri son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.