MİT Başkanı Kalın, HAMAS Siyasi Büro liderleri ile görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ankara’da HAMAS Siyasi Büro liderleriyle görüştü. Görüşmede, İşgal rejimi-Filistin arasında ateşkes müzakerelerinde gelinen son nokta ve esir takası konuları ele alındı.
Kalın ve HAMAS Siyasi Büro liderleri arasında yapılan görüşmede; insanlık dramının yaşandığı Gazze’de, kalıcı ateşkesin sağlanması ve daha fazla insani yardımın bölgeye ulaştırılması için atılabilecek somut adımlar değerlendirildi.
Görüşmede, HAMAS’ın, müzakere sürecindeki yapıcı ve olumlu tavrının altı çizilirken, işgalcilerin BMGK kararlarıyla desteklenen ve mutabık kalınan öneri metnine yeni şartlar getirmesinin ateşkes sürecini zorlaştırdığı kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Balıkesir'in Savaştepe ve Altıeylül ilçeleri sınırında çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, mesire alanı yakınlarında serinlemek için gölete giren genç, boğularak hayatını kaybetti.
Batman'da iki grup arasında çıkan sözlü tartışma, kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Olayda 1 kişi yaralandı.
Merkez Battalgazi ilçesinde kamyon ile traktörün çarpıştığı kazada, traktör sürücüsü hayatını kaybetti.