Okullara kömür yerine taş dağıtıldığı iddiası
 
                         
                        Şırnak il merkezinde okullara kömür yerine taş dağıtıldığı iddiası tepkiyle karşılandı.
Şırnak’ta kış mevsiminin gelmesiyle soğukluk etkisini gösterdi. Kömürün üretildiği kent merkezinde, Yenimahalle’deki okul bölgesinde çuvalların içinde kömür yerine taş konulduğu iddiası, tepkilere neden oldu.
Çuvalların içine konulmuş siyah renkteki taşları ve birinci kalite kömürü karşılaştıran Şehri Nuh Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Hamid Günen, okullara kömür yerine taş dağıtıldığını söyledi. Görünüşte kömür gibi siyah olan taşın aslında kömür olmadığını anlatarak tepkisini gösteren Günen, olayı “hırsızlık” olarak nitelendirerek yetkililere çağrıda bulundu.
Yanmayan taşlardan dolayı öğrencilerin sınıflarda üşüyeceğini ifade eden Günen, “Bizim okullara kömür yerine yanmayan taş kömür gelmiş. Bu taşlar kazanda yanmıyor. Kazana nasıl atıyorsan, öylece çıkarılıyor. Çocuklarımız donuyor, kimsenin haberi yok. Gelin bu memlekete, çocuklarımıza, okullarımıza sahip çıkalım. Devlet hakkını veriyor ama biz bu hakkı çalıyoruz. Bizim okullara getirilen kömürler sahte taş kömürdür. Hırsızlar bunu getiriyor bize. Okul aile birliği başkanı olarak yetkililerimize çağrı yapıyorum: Lütfen el uzatıp bu işi durduralım.” ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz ile düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Almanya, Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük ticaret ortağı. 50 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizi yakın vadede 60 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.
Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için verilen süre yarın sona eriyor. Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, sürücüleri mağduriyet yaşamamaları için uyardı.
2025 yılı tarımsal örgüt değerlendirmesinde Konya, 141 örgüt arasından 18 tarımsal örgütle Türkiye birincisi oldu.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Komisyon, örgütün kendisini tasfiye ettiği, ülkemizin güvenlik birimleri tarafından tespit ve tescil edildikten sonra gerçekleştirilmek üzere atılacak olan adımları belirleyen bir çerçeveyi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na sunacaktır.” dedi.