ÖSYM'den yeni YKS tercih kılavuzu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Danıştay'ın, hukuk fakültelerine giriş barajı ile ilgili kararından sonra yeni 'Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Tercih Kılavuzu'nu yayımladı.
ÖSYM'den yapılan açıklamada, 1 Ağustos 2025 tarihinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan 2025 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan hukuk fakültelerine yerleştirme işlemlerinde esas alınan başarı sıralamasının 100 bin olarak belirlenmesi işleminin yargı kararıyla yürütülmesinin durdurulduğu belirtilerek, "Bu kapsamda, 2025-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda 'Hukuk' lisans programlarına başvurabilmek için gereken en düşük başarı sırası 125 bin olarak güncellenmiştir. Kılavuz yeni haliyle ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr adresinden yayımlanmıştır. Adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini güncelleyebilecektir. Bu değişiklik nedeniyle tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar da tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecektir" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa'da, Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla "Bursa'nın Vicdanı Gazze İnisiyatifi" tarafından binlerce kişinin katılımıyla "Gazze için Vicdan Yürüyüşü" gerçekleştirildi.
Şanlıurfa'da 7 kilo 500 gram sentetik uyuşturucunun ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan zanlı tutuklandı.
İstanbul Beyoğlu'nda, aynı yönde ilerleyen 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 8 kişi yaralandı.
Peygamber Sevdalıları gönüllüleri, yarın Ankara'da yapılması planlanan kitlesel yürüyüşe destek olmak için Şırnak'tan Ankara'ya doğru yola çıktı.