Polisin silahıyla ateş açan şahıs vuruldu
Gaziantep'te kavgaya müdahale eden polisin silahını alarak çevreye ateş açan şahıs, polis tarafından vurulması sonucu ağır yaralandı. Yaralı şahıs kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki emniyet müdürlüğü önünde meydana gelen kavgaya müdahale eden bir polisin silahını alarak çevreye rast gele ateş açtığı ileri sürülen şahıs, polis tarafından vuruldu. Ağır yaralanan şüpheli, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Olay, İslahiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde bulunan bir dernek binasında meydana geldi. İddiaya göre, dernek binasında Maşallah Mehmet D. ve kardeşi İ.N.D. ile H.D isimli şahıs arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.
Tartışmanın büyümesi üzerine kavga etmeye başlayan Maşallah Mehmet D. vekardeşi İ.N.D. ile H.D isimli şahıs, çevredikilerin haber vermesi üzerine bölgeye sevk edilen polis tarafından gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler, İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyette birbirlerinden şikayetçi olmayan şüpheliler, barıştırıldıktan sonra serbest bırakıldı. Bu sırada emniyet binası önünde bekleyen H.D'nin yakınları ile Maşallah Mehmet D. ve kardeşi İ.N.D. arasında tekrar kavga çıktı.
H.D'nin yakınlarının, İ.N.D.'yi aralarına alarak darp etmesi üzerine Maşallah Mehmet D. ise yanındaki bir polisin silahını alarak çevreye rastgele ateş açtıktan sonra kaçmaya başladı. Polisin ‘dur’ ihtarına ve uyarılarına rağmen teslim olmayan şüpheli, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.
Ağır yaralanan şüpheli, sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı İslahiye Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalesinin ardından kent merkezindeki özel bir hastaneye sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan Maşallah Mehmet D, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Maşallah Mehmet D’nin cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.
Olayla ilgili başlatılan idari ve adli soruşturma sürüyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da 1 Eylül itibarıyla balık sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçı tezgâhlarında çeşitli balık türleri yerini almaya başladı.
İzmir'de av sezonunun başlamasıyla birlikte sezonun ilk balıkları pazar tezgâhlarında satışa sunuldu. Balıkçı esnafı, özellikle sardalya ve hamsiye yoğun ilgi olduğunu belirtirken, fiyatların geçen yıla göre büyük ölçüde değişmediğini ifade etti.
Yargıtay, kiralanan evin satılması halinde depozitonun kim tarafından iade edileceğine ilişkin dikkat çeken bir karara imza attı. Buna göre, depozitoyu kiracıdan alan eski ev sahibi, bu parayı yeni malike devrettiğini kanıtlayamazsa depozitonun iadesinden sorumlu olmaya devam edecek.
Mekke Ortak Savunma Anlaşması kapsamında tesis edilen Stratejik Siyasi ve Savunma Komitesi'nin ilk toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi.