Şanlıurfa’da Gazze için dört dilde dua programı düzenlendi

Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Gazze halkı için Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce dualar edildi. yüzlerce kişinin katıldığı programda, siyonistlerin saldırılarına tepki gösterildi.
Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Balıklıgöl Yerleşkesi’nde düzenlenen “Gazze için duaya çağrı” etkinliğinde, israilin Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı tepkiler dile getirildi.
Cuma namazının ardından gerçekleştirilen programa sivil toplum kuruluşu üyeleri, kanaat önderleri, kadınlar ve çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.
Katılımcılar ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla alana gelerek, israil aleyhine sloganlar attı.
Düzenlenen dua programında, Filistin halkı için Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerinde dualar edildi.
Yapılan dualarda, Gazze’de hayatını kaybeden siviller için rahmet dilenirken, direnişin sürmesi ve zulmün son bulması için niyazda bulunuldu.
Kadınlar, kan rengine boyanmış maket bebek cesetlerinin önünde gözyaşlarını tutamazken, çocuklar da Filistin bayraklarıyla programa destek verdi.
Etkinlik, okunan duaların ardından yapılan boykot çağrısıyla sona erdi. Katılımcılar, İsrail’e ekonomik destek sağlayan ürün ve markalara karşı toplumsal duyarlılığın artması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatırımlarını belirlenen sürede tamamlayamayan sanayiciler için yeni bir başvuru süresi tanımlandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyon başlattı. 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
İstanbul'un Beykoz ilçesinde işçileri taşıyan bir servis minibüsü, arkasındaki römorkun kontrolden çıkması sonucu devrildi. Kazada 3 kişi yaralandı.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yüzde 25 indirim kampanyasında bugün son başvuru günü. Borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar, mesai bitimine kadar aracı bankalara başvurabilecek.