Şanlıurfa’da kaçak kripto para operasyonu: 1,5 milyon liralık düzenek ele geçirildi
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, kaçak yollarla kripto para üretimi yaptığı tespit edilen bir şüpheliye ait çok sayıda mining cihazı ve teknik ekipman ele geçirildi. Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon TL olan düzeneklere el konuldu.
Şanlıurfa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, 19 Aralık 2025 tarihinde Hilvan ilçesinde operasyon gerçekleştirildi.
Hilvan İlçe Jandarma Komutanlığı, Siber Suçlarla Mücadele ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, bir şahsın kaçak şekilde kripto para üretimi yaptığı belirlendi.
Tespit edilen adrese düzenlenen operasyonda, faturasız ve izinsiz olarak kullanıldığı öğrenilen 113 adet bitcoin madenciliğinde kullanılan mining cihazı, 1 adet elektrik trafosu, 4 adet server ve 1 adet bilgisayar kasası ele geçirildi.
Ele geçirilen ekipmanların piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 500 bin TL olduğu bildirildi. Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 1 şüpheli şahıs hakkında adli işlemler başlatıldı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, suç ve suçlularla mücadele kapsamında denetim ve operasyonel faaliyetlerin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa'da narkotik suçlarla mücadele kapsamında Haliliye ve Viranşehir ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, sentetik kannabinoid ve binlerce uyuşturucu hap ele geçirilirken, gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.
Tunceli'de kayıp Gülistan Doku soruşturmasında dönemin valisinin eşi ve bir bilişim şirketinin sahibi tutuklandı.
Ahbap Derneği soruşturmasında altı ünlü isim daha ifadeye çağrıldı. Haluk Levent'in tekneyle Yunan adalarına kaçmaya çalıştığı iddia edildi.
Adana'nın Sarıçam ilçesinde kızının suya düşen terliğini almak için baraj gölüne giren kişi, boğularak hayatını kaybetti.