Şanlıurfa’da Şehid İsmail Heniyye ve şehadeti etkinliği düzenlendi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Şehid İsmail Heniyye ve şehadetini konu alan bir etkinlik düzenlendi.
Program, Siverek Gazze Dayanışma Platformu tarafından Aksa (Lezgo) Parkında yatsı namazında “seccadeni al gel” çağrısı ile toplu bir şekilde kılınan namaz ile başladı.
Mehmet Recep Şükrü hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından alana getirilen projeksiyonla kalabalığa Şehid İsmail Heniyye'nin konuşmasından, Kassam Tugaylarının operasyonlarından ve boykot ürünlerini gösteren kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.
Etkinliğe Muhammed Özkılınç konuşmacı olarak katıldı.
“Çocukların yeni idolleri Ebu Ubeyde'dir”
Konuşmasında gerçek kahramanlarına önemine değinen Özkılınç, "Batının medyası yıllarca bizim çocuklarımızı sahte kahramanlarla kandırdı. Şimdi ise çocuklarımız, kendilerine Ebu Ubeydeler, İsmail Heniyyeler gibileri idol almaya başladı. Biz şehadet için değil dünya malı için savaşıyoruz. Marka giyimlerde, ev, araba ve apartman yarışına girdik. Bunun en güzel örneği Halid bin Velid ölüm döşeğindeyken savaş meydanında değil yatakta öleceği için hüngür hüngür ağlamaya başladı." İfadelerini kullandı.
Program Gazze ve ümmet için yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşler Müdürlüğü, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla ilçe genelinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Mardin-Diyarbakır yolunda bulunan Türk Telekom 10. Yıl Hatıra Ormanı'nda yangın çıktı.
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 2024-2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Türkiye'nin en kalabalık öğrenci nüfusuna sahip illerinden biri olan Şanlıurfa’da eğitim çalışanlarının karşılaştığı zorluklar ve çözüm bekleyen yapısal sorunları gündeme getirdi.
Battalgazi Belediyesi, yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak kullandığı Çınar Park’ta gerçekleştirdiği temizlik çalışmasıyla hem çevre sağlığına katkı sundu hem de suyun doğal akışını yeniden sağladı.