Şanlıurfa'daki okullarda Kudüs temalı yarışma düzenlenecek

Şanlıurfalı Sivil Toplum Kuruluşları, Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve gençler arasında Mescid-i Aksa konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla ödüllü Kudüs temalı yarışma düzenlenecek.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan yarışma hakkında açıklama yapan Şanlıurfa STK Platformu, açıklamasında şunları söyledi:
"Filistin, Gazze ve Mescid-i Aksa ile ilgili gençlerimizin duyarlılığını arttırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilgili STK’larımız tarafından şiir yazma ve okuma, resim çizme yarışması düzenleyeceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm okullara gönderdiği üst yazıya binaen tüm öğrencilerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyoruz. Son başvuru tarihinin 24 Mayıs olan yarışmaya, gençlerin katılımı için konunun hassasiyetine binaen, öğretmenlerimizden öğrencilerini teşvik etmesini ve yardımcı olmasını istirham ediyoruz."
İl ve ilçelerde bulunan tüm okullardaki öğrencilerin katılabileceği belirtilen yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin, okul idarecileriyle irtibata geçmesi gerektiği ifade edildi.
Teşvik amaçlı olan yarışmada, birinci olana 1 altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın ödül olarak verilecek.
Konusunun Kudüs olacağı yarışma kategorileri şöyle:
İlkokullar-Şiir Okuma
Ortaokullar: Resim Yapma
Liseler: Şiir Yazma (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.