Siirt’te ekmeğe Zam yapıldı

Siirt’te 200 gram ekmeğin satış fiyatı yüzde 20 oranında artırılarak 12 TL’ye yükseltildi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESK) tarafından onaylanan yeni fiyat tarifesi bugünden itibaren yürürlüğe girdi.
Edinilen bilgilere göre, Siirt’te ekmek fiyatlarına zam yapılmasına ilişkin karar, ilgili meslek odalarının talebi ve TESK onayıyla hayata geçirildi. Fiyat artışının, un ve maya gibi hammaddelerin yanı sıra enerji, işçilik ve diğer üretim maliyetlerindeki yükselişten kaynaklandığı öğrenildi.
Yeni tarife kapsamında kent genelindeki tüm fırınlarda 200 gram ekmek 12 TL’den satılacak. Fırın işletmecilerinin, TESK tarafından gönderilen onaylı fiyat listesini iş yerlerinin görülebilecek bir yerine asması zorunlu olacak.
Fırıncılar, maliyet artışlarının fiyatlara yansıtılmasının zorunlu hale geldiğini ifade ederken, vatandaşlar ise zam kararına tepkili olduklarını dile getirdi. Yetkililer, denetimlerin artırılacağını ve tarifeye aykırı satış yapan işletmelere cezai işlem uygulanacağını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir Buca'da orman yangına sebebiyet verdiği değerlendirilen 3 kişi gözaltına alındı.
İçişleri Bakanlığı, Marmara'nın batısı ile İzmir ve Manisa'nın kuzey kesimlerinde 2 gün etkili olacak kuvvetli rüzgar ve fırtına konusunda uyardı.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde etkili olan sağanak nedeni ile cadde ve sokaklar gölete döndü.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehrin muhtelif yerlerine kaçak döküm yapan firmaların veya şahısların en ağır cezalara tabi tutulacağını belirtti.