Siirt’te tarım arazilerinde anız yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor

Siirt’te yeni TOKİ konutlarının karşısındaki tarlalarda çıkan anız yangınına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın henüz kontrol altına alınamazken, çalışmalar sürüyor.
Siirt merkez Veyselkarani Mahallesi’nde, yeni TOKİ konutlarının karşısında bulunan tarım arazilerinde anız yangını çıktı.
Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.
İhbar üzerine olay yerine, Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi.
Ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ederken, alevlerin çevredeki konutlara sıçramaması için güvenlik önlemleri alındı.
Yangının yerleşim alanlarına yakın olması nedeniyle vatandaşlar tedirgin olurken, şu ana kadar herhangi bir yaralanma bildirilmedi.
Yetkililer, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
Uzmanlar, yaz aylarında artan anız yangınlarının toprağın yapısını bozduğunu ve hava kirliliğine yol açtığını belirterek, bu alışkanlığın terk edilmesi çağrısında bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya merkezli Avrupa Yetim Eli Derneği gönüllüleri Ağrı'da ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu. Önceden tespit edilmiş ailelerin evleri ziyaret edilerek gıda paketleri kendilerine teslim edildi.
Batman'ın Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinde 15 yılı aşkın süredir beklenen kentsel dönüşüm için somut adımlar atılıyor.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuk fakültelerine artık yalnızca YKS başarı sıralamasında ilk 100 bin içinde yer alan adayların kabul edileceğini açıkladı.
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı yılın ilk yarısında 202 bine yakın yolcuya hizmet verirken Haziran ayında iç hat yolcu trafiği ise 43 bin 259 olarak kaydedildi.