Siirt'te 5 kişi karbonmonoksit gazından etkilendi
Siirt’in Baykan İlçe Devlet Hastanesi’nde kazan dairesinden yayılan karbonmonoksit gazından 5 kişi etkilendi.
Siirt’in Baykan İlçe Devlet Hastanesi’nde dün akşam saatlerinde karbonmonoksit gazı paniği yaşandı.
Edinilen bilgilere göre, hastanenin kazan dairesinden yükselen duman ve yoğun gaz kokusu, rüzgârın ters esmesiyle birlikte hastanenin koridorlarına yayıldı.
Durumu fark eden hastane personeli olayı hemen yetkililere bildirdi.
Haber üzerine bölgeye AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
AFAD’a bağlı Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi, özel ekipmanlarla hastaneye giriş yaparak alanda ölçüm ve kontroller gerçekleştirdi.
Karbonmonoksit gazına maruz kaldığı belirlenen 5 kişinin sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı.
Gazdan etkilenen kişilerin durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Hastane yönetimi, sızıntının kaynağına ilişkin teknik incelemelerin sürdüğünü, benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için kazan dairesi ve havalandırma sisteminde ek tedbirlerin alındığını açıkladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye, iç savaşın sona ermesinin birinci yıl dönümünde Suriye halkının Hürriyet Günü'nü tebrik ederek ülkenin istikrar ve refahına yönelik desteğini yineledi.
Antalya'nın Serik ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.
Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim ve Danışmanlık Birimi, çocuklarda ve ailelerde giderek artan teknoloji bağımlılığı sorununa dikkat çekmek amacıyla önemli bir eğitim programı düzenledi.
Batman'da karbonmonoksit zehirlenmesi ihbarına giden 112 ekibini taşıyan ambulans, dönüş yolunda çamura saplandı. Ekipler hızlı müdahaleyle aracı kurtararak hastaların zamanında hastaneye ulaştırılmasını sağladı.