Siirt Üniversitesi, işgalci siyonist çetenin ürünlerinin boykot edilmesinin ardından İslam dünyasına alternatif olarak ürettiği temizlik ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.
Filistinli kardeşlerimizin bombalandığı bir durumda ve işgalcilerin ürünlerinin de istenmediği bir alanda Siirt Üniversitesi olarak bir alternatif üretmeleri gerektiğine dikkat çeken Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, "Bizim de buna hizmet etmemiz gerektiği ortada, Üniversite olarak burada duruyoruz. Başta Siirt, bölgemiz ve ülkemiz olmak üzere uluslararası bazda iki ürünümüzü tanıtmaya geldik." dedi.
"Bölgeye, ülkeye ve hatta uluslararası bazda ticarete adım atabilecek kadar bir noktaya geldik"
Önce bıtım sabunu ile başlayan ve daha sonra fıstığın kolonyaya dönüştürülmesinin ardından kimya ile yerel ürünleri birleştirdiklerini ifade eden Şındak, "Hayvansal ürünlerimizi satmaya doğru varan ve şu an hayvansal ve bitkisel ürünleri olduğu gibi değil sanayi ürünü olarak dışarıya satmaya hazırlanmış bulunmaktayız. Belki çok mütevazi laboratuvarımız var ama ile, bölgeye, ülkeye ve hatta uluslararası bazda ticarete adım atabilecek kadar bir noktaya geldik." ifadelerini kullandı.
"Yerel ürünlerin sanayiye kazandırılması amacıyla uzun süredir çalışıyoruz"
Yerel ürünlerin sanayiye kazandırılması amacıyla uzun süredir çalışmalarının olduğunu ifade eden Şındak, "İlk başta dedik ki Siirtli Siirtliye bir şey satarsa kar etmez birbirinden kar etmiş olur, bir kaynak gelmez. Siirtli Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır'a satarsa Siirt'e biraz gelir gelir. Sonra dedik ki ülkeye bir gelir gelmesini istiyorsak İstanbul'a da satmak bir şey getirmez. 1 dolar bile olsa yurt dışına bir şey satmamız lazım. Bu misyonla Siirt Üniversitesi çok kısa biz zaman önce Libya'ya temizlik ürünlerinin ihracatını gerçekleştirdi." diye belirtti.
"Boykotun daha etkili olabilmesi için alternatif ürünlerin olması gerekiyordu"
Saldırgan, katliamcı, soykırımcı siyonist israile karşı alternatif boykot ürünlerinin üretilmesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eski başdanışmanı Yasin Aktay, "Bu boykotun daha etkili olabilmesi için alternatif ürünlerin de geliştirilmesi gerekiyordu peki, kim geliştirecek? Tabi üniversite geliştirecek. Bu lasmanda bu tür ürünlerin karşımıza çıkacağından haberimiz yoktu. Bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum, üniversitenin tam da misyonu budur. Üniversiteler şehrin hem ekonomik kalkınmasına, ürünlerinin daha bilimsel daha teknik anlamda iyi geliştirilmiş olmasına sağlayacağı katkı çok önemlidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6 ile yeni emniyet müdürü atandı.
Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin değişiklikleri içeren kanun teklifini kabul etti.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 18 düzensiz göçmen yakalandı.
Sakarya'nın Karasu ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti.