Sokakta kurban kesene para cezası verilecek

Umuma açık alanlarda kurban satışı ve kesimi yapanlara 287 lira idari para cezası verilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 287 lira idari para cezası uygulayacak.
Kurban satışı ve kesimi, ilgili belediye tarafından gerekli alt ve üstyapının tesis edildiği veya ettirildiği yerlerde yapılacak, kurban artıkları belediyeler tarafından toplanacak.
Belediyelerin gösterdiği yerlerin dışında kurban satışı yapmak ve kurban kesmek yasak olacak.
Çevre Kanunu'nun 24'üncü maddesi kapsamında kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veya suya veren kurban kesim yerlerine ise 72 bin 197 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde bin 794 lira idari para cezası uygulanacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AK Parti yetkililerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı soruşturma başlatılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörsüz Türkiye’yi sabırla, cesaretle, samimiyetle inşa ediyoruz. Lafa her başladıklarında karamsarlık zerk edenlere aldırmayacağız. ‘Yapamazsınız, başaramazsınız’ diyenlere kulak asmayacağız." dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, Cumhurbaşkanına yönelik hakaret içerikli sözlerle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale'de 2 bin 945 aboneye enerji verilmeye başlandığını belirterek yapılan çalışmaları aktardı.