Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele çağrısı yaptı.
Toplumun önemli sorunlarından birisi haline gelen uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele, toplumun ve neslin geleceği için önemli bir yer teşkil ediyor. Toplumun huzur ve barışına katkı sağlamak adına çalışma yürüten STK'lar her alanda olduğu gibi bağımlılık ile mücadelede de önemli rol oynuyor.
Başta uyuşturucu olmak üzere tüm bağımlılık türleriyle mücadele etmek adına çalışma yürüten Temiz Toplum Derneği, uyuşturucu ile mücadele için çağrıda bulundu.
Uyuşturucu ile mücadelede önleyici tedbirlerin önemli olduğunu söyleyen Temiz Toplum Derneği Başkanı Bilal Ay, "Önleyici tedbir dediğimiz olay, gençlerimizin bu bataklığa hiç düşmemelerini sağlayacak çalışmalar. Bunlar içerisinde de konferans ve seminerler önemli yer tutuyordu. Şimdi salgın sürecindeyiz, bir araya gelemiyoruz. Okullarda da uzaktan eğitim var. Coronavirus'ten korunuyoruz ancak bu durum uyuşturucu riskini azaltmıyor. Torbacılar okul önlerinde olduğu kadar cep telefonlarında ve internette de varlar. Biz de dernek olarak, bu alanda mücadelemize pandemi şartlarında da devam ediyoruz. Online seminerler düzenliyor, gençlerimizi bilinçlendiriyoruz." dedi.
"Evde geçirilen sürenin artmasıyla teknoloji bağımlılığı riski ortaya çıktı"
Pandemi sürecinde evde geçen vaktin arttığını belirten Ay, "Salgın, karantina, sokağa çıkma kısıtlamaları, uzaktan eğitim derken evde geçen zaman oldukça arttı. Evde bağımlı bir birey var ise gençlerimiz için risk artıyor. Yapılan araştırmalar, sanılanın aksine, gençlerin bu konuda yeterince bilinçli olmadığını gösteriyor. Öte yandan, teknoloji ile sürekli hemhal olmak teknoloji bağımlılığı riskini de arttırıyor. Aileler bu konuda önlem almak zorundadır." diye konuştu.
Online seminerlerin sadece uyuşturucu ile ilgili de olmadığının vurgulayan Ay, "Derneğimizin tüm faaliyet alanlarında bu online seminerleri gerçekleştiriyoruz. Teknoloji bağımlılığı, aile çalışmaları, kumar gibi sahalarda da çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimize ve ülkemize faydalı olmak istiyoruz. Salgını bahane olmaktan çıkartmak, elimizden geldiğince mücadelemize devam etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.
Uyuşturucu ile birlikte mücadele edilmesi çağrısında bulunan Ay, son olarak şu ifadeleri kullandı:
"Bu çalışmalar karşılığında kimseden bir şey talep etmiyoruz. Yeter ki bize başvursunlar. Bir insana faydalı olabilirsek, bir kişiye dokunabilirsek bunu en büyük mutluluk olarak görüyoruz. Ben herkese açık çağrı yapmak istiyorum. Küçük de olsa bir grup oluşturan herkes, derneğimize ister telefonla, ister sosyal medyadan, ister e-posta ile başvursun. Uyuşturucu ile birlikte mücadele edelim." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bir araya gelen Batman'daki sivil toplum kuruluşları, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla savaş ve kriz bölgelerine yardım kampanyası başlatma kararı aldıklarını duyurdu.
HÜDA PAR Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, Özbek vatandaşların ağır işkencelere uğrama, öldürülme tehlikesi olduğu bilinmesine ve iade işleminin uluslararası anlaşmalara aykırı olmasına rağmen işgalci rejimin "ileri karakolu görevi yapan BAE’ye iade" edildiğini bildirdi.
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, "Kürt meselesi ne zaman gündeme gelirse PKK, terör yöntemleri ile Kürt meselesinin konuşulmasının önüne geçmiş, konunun şiddet temelinde konuşulmasına sebep olmuştur." diyerek Kürtlerle Türklerin adalet temelinde kardeşliğinin mutlaka tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.
Batman’ın Sason ilçesinin Yücebağ köyünde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Bölgede bazı köy yolları ulaşıma kapandı.