Tedavi için Türkiye'ye getirilen ve şehadete kavuşan Filistinli, son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci siyonistlerin Filistin'e yönelik yaptığı soykırım dolayısıyla Türkiye'ye getirilen yaralılardan bir kişi daha şehid oldu. Şehid, cenaze namazı sonrası Ankara'da defnedildi.
İşgalci siyonistlerin Gazze'ye yönelik yaptığı soykırımda yaralanan ve kanser tedavisi gören Gazzeliler, tedavi için Türkiye'ye getirilmişti.
Kanser tedavisi gören Filistinli bir genç daha tedavi gördüğü şehir hastanesinde şehadete kavuştu.
Gazzeli 17 yaşındaki kanser hastası Abdurrahman Ahmed için Yahyalar Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı. Şehidin tabutu Filistin ve Türkiye bayraklarıyla sarıldı.
Cenaze namazına siyasi parti temsilcileri, Filistinliler, Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde STK temsilcileri ve Kudüs sevdalısı halk, cuma namazından sonrası saf tutup şehid için cenaze namazı kıldı.
Cenaze namazı sonrası Filistin'e dualar edildi. Tekbirler eşliğinde şehidin cenazesi, cenaze aracına aktarıldı.
Şehid Abdurrahman Ahmed, Karşıyaka mezarlığına defnedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.