Türkiye Corona virüs nedeniyle İran ile kara sınırını kapattı

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Corona virüs tehdidi nedeniyle Türkiye-İran kara sınırı kapatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık" dedi.
Sağlık Bakanı Koca, "İran'dan ülkemize yapılacak kara ve demiryolu geçişleri, bugün saat 17.00 itibariyle geçici olarak durduruldu. Tüm uluslararası uçuşlar ise, tek taraflı ve geçici olarak durduruldu. Yani İran'dan Türkiye'ye gelişler durdurulmuş oldu. Türkiye'den İran'a gidişler ise devam ediyor. Saat 20'den itibaren hava trafiği tek taraflı durdurulacak." açıklamasını yaptı.
Sağlık Bakanı Koca, "Dün ve önceki gün, 8 İran vatandaşında hastalık bulgularının bulunması nedeniyle, Türkiye'ye girişlerine izin verilmedi. Van'da soğuk algınlığı belirtileri olan 5 kişi gözlem altındaydı. Onların sonuçları negatif çıktı." dedi.
Türkiye'nin dışında, Irak, Pakistan, Türkmenistan da İran ile olan sınırlarını kapatmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö