Türkiye, Lahey'de bulunan Filistin dosyasına bugün müdahillik bildirimi yapacak

Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) işgal rejimine karşı açtığı soykırım davasına müdahil olacağını açıklayan Türkiye, davaya müdahil olmak için bugün Lahey'de dosya sunacak.
Nikaragua, Kolombiya, Libya, Meksika, Filistin ve İspanya’nın ardından, UAD'deki Güney Afrika ile işgal rejimi arasındaki soykırım davasına müdahillik bildiriminde bulunan yedinci ülke olması beklenen Türkiye bugün dosya sunacak.
Bugün divana sunulacak metnin Güney Afrika'nın tezlerini destekler nitelikte ve Soykırım Sözleşmesi'nin ilgili maddelerinin özellikle 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlar çerçevesinde nasıl yorumlanması gerektiğine yönelik olması öngörülüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yağmurun ilk anından itibaren 389 personel, 136 iş makinesi ve araçla sahada olduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Afet Koordinasyon Merkezine ulaşan 80 ihbarın 68'ine hızlıca müdahale ettiklerini söyledi.
Çankırı'da bir otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Mardin’in Artuklu ilçesinde M. A. Ö. (2) isimli çocuk, damdan düşmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası, glüten hassasiyeti olan ve glütenli ürünler tüketemeyen vatandaşlar için Glütensiz Kafe Projesi'ni hayata geçiriyor.