Viranşehir'de şehid Heniyye için gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Sivil toplum kuruluşları tarafından, Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve Gazzeli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılınıp, basın açıklaması yapıldı.
Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde cuma namazının ardından Yenişehir'de bulunan Tepret Camii önünde toplanan çok sayıda kişi, gıyabi cenaze namazı kıldı.
Namazın ardından basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını sivil toplum kuruluşları adına Eğitim-Bir-Sen Viranşehir temsilcisi İlyas Koyuncu okudu.
"Nehirden denize özgür Filistin'e açılan yol olduğuna inanıyoruz"
Koyuncu, "Bizler onun Kudüs'e olan sevgisine şahidiz. Alanlar, meydanlar onun Aksa'ya olan sevgisine şahit. Rabbim onu Aksa şehitleri ile beraber haşr etsin onu şehitlere komşu eylesin. Bize de onun yolunda gitmeyi nasip eylesin. HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin Tahran'da alçakça katledilmesini lanetliyor, tüm Filistin halkına başsağlığı diliyor, Filistin de 40 bin şehidin kanına karışan bu aziz kanın özgür Kudüs'e, nehirden denize özgür Filistin'e açılan yol olduğuna inanıyoruz. Seçildi yok saydılar, çünkü onların demokrasi anlayışı bu, savaştı terörist dediler, çünkü onlar anlamazlar ve direndi şehit ettiler. Çünkü onlar bilmezler ki her ölüm bizim yeniden diriliştir. Bilmezler ki bir ölür bin diriliriz. 'Canımız, kanımız, ailemiz, çocuklarımız ve sahip olduğumuz her şey Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya feda olsun.' diyerek ülkesinin onuru, Müslümanların yitiği için mücadele eden HAMAS lideri İsmail Heniyye alçakça bir saldırı ile şehit edildi. Sadece Filistin'e değil, tüm İslam dünyasına, bütün evrensel insani değerlere savaş açan siyonizm küresel bir tehdit olmaya devam edecek. Gazze'deki katliamları bölgesel bir savaşa çevirmek için azgınlaşan israil terör örgütünden soykırımların hesabı sorulmadıkça, arsızca kürsülerden alkışlandıkça, alçakça silahlandırıldıkça, hadsiz tehditler savurdukça, dünya asla güvenli bir yer olmayacak." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yağmurun ilk anından itibaren 389 personel, 136 iş makinesi ve araçla sahada olduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Afet Koordinasyon Merkezine ulaşan 80 ihbarın 68'ine hızlıca müdahale ettiklerini söyledi.
Çankırı'da bir otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Mardin’in Artuklu ilçesinde M. A. Ö. (2) isimli çocuk, damdan düşmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası, glüten hassasiyeti olan ve glütenli ürünler tüketemeyen vatandaşlar için Glütensiz Kafe Projesi'ni hayata geçiriyor.