Yılmaz: İşsizlikte program hedefinden daha iyi bir patikadayız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işsizlik oranının 26 aydır tek haneli seviyelerde seyrettiğini belirterek, mevcut seyrin Orta Vadeli Program hedeflerinden daha iyi olduğunu söyledi.
Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı haziran ayı iş gücü istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yılmaz, işsizlik oranının haziran ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artarak yüzde 8,6 seviyesine çıktığını ancak bu oranın hâlâ program hedeflerinin ilerisinde olduğunu vurguladı.
“Son 26 aydır tek haneli seviyelerde istikrarlı seyreden işsizlik oranı, program hedefimizden daha iyi bir patikada ilerlemektedir,” diyen Yılmaz, kadın işsizliğinde de olumlu bir tablo çizdi. Yılmaz, geçen yılın aynı dönemine göre kadınlardaki işsizlik oranının 1 puan azalarak yüzde 11,4'e gerilediğini ifade etti.
Yılmaz, "Enflasyonun kontrol altına alındığı, ekonomiye güvenin pekiştiği bu süreçte istihdamımızı artırmaya yönelik çok boyutlu tedbirler almaya, kadınların ve gençlerin iş gücüne katılımını destekleyen politikalarımızı uygulamaya devam ediyoruz. Sürdürülebilir kalkınma anlayışımız doğrultusunda istihdamı sadece nicelik yönüyle ele almayan, istihdamın bölgesel dağılımını, niteliğini ve verimliliğini gözeten bir yaklaşımla iş gücü piyasasındaki dönüşümü şekillendiriyoruz. Uyguladığımız politikalar ile sosyal refahı güçlendirmeyi, fırsat eşitliğini artırmayı ve toplumsal refahı ileriye taşımayı amaçlıyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır merkezli 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 4 milyon 459 bin kök kenevir ve 150 kilo esrar ele geçirildi. İlk kez AKINCI TİHA'nın kullanıldığı operasyonda 25 kişi gözaltına alındı, 17 şüpheli tutuklandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Trakya, Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu için kuvvetli yağış, rüzgâr ve toz taşınımı uyarısında bulundu.
Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için belirlenen süre bugün sona erecek.
Samsun'un Kavak ilçesinde otomobil ile kamyon çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi yaralandı.