Yılmaz: Karşımızda hukuk önünde yargılandıkları suçları örtmeye çalışan bir çete var

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik gerçekleştirilen suikastta tepki gösterdi.
Türkiye'den ve dünyadan, işgal rejiminin, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik gerçekleştirilen suikastta karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.
Sosyal medya X'te tepkisini dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tüm insanlığı işgal çetesinin vahşetini ve bölgesel istikrarı tahrip etme çabasını durdurmak için sorumluluk üstlenmeye davet etti.
Paylaşımında Yılmaz, "Filistin’in yiğit evladı, hayatını işgal altında olan ülkesinin kurtuluşuna adamış HAMAS siyasi lideri İsmail Heniyye, Tahran’da uğradığı alçak bir suikast sonucu şehit edildi. Şehit İsmail Heniyye’ye Allah’tan rahmet, Filistin halkına ve mazlumlardan yana olan tüm insanlığa sabır ve başsağlığı diliyorum. HAMAS siyasi liderinin İran’da şehit edilmesi ve Beyrut’a düzenlenen saldırı Gazze’de ateşkes ve barış yapmak yerine farklı ve kirli bir planın hayata geçirildiğini gösteriyor. Karşımızda barış arayan sorumlu bir yönetim değil, yangını büyüterek katliamlarını ve uluslararası hukuk önünde yargılandıkları suçları örtmeye çalışan bir çete var. İsrail yönetiminin Gazze’de işlediği soykırım ve insanlık suçlarından sonra savaşı bölgeye yayma girişimleri ile karşı karşıyayız. Tüm insanlığı İsrail’in vahşetini ve bölgesel istikrarı tahrip etme çabasını durdurmak için sorumluluk üstlenmeye davet ediyor, bölgemizin istikrarından ve barışından yana olacağımızın, mazlum Filistin halkına ve Filistin davasına desteğimizin en güçlü şekilde süreceğinin bilinmesini istiyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman’da hububat üretimini tehdit eden süne zararlısına karşı mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, KRT televizyon kanalında yayınlanan bir programda Sultan 2. Abdülhamid hakkında kullanılan ifadeler nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.
Kayısı üretimi ve ihracatında spekülasyonlardan kaçınılması, pazarlama süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirten Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, sektör paydaşlarına dikkatli davranmaları yönünde çağrıda bulundu.
Gaziantep Memur-Sen ve Diyanet-Sen İl Başkanı Müslüm Göral, gündüz kuşağı adı altında toplumu ifsat eden, ahlaksızlığı ve cinsel sapkınlığı teşvik eden programların acilen kaldırılması çağrısında bulundu.