Yolcu otobüsünden büyük saygısızlık: Sabah namazı kılmak isteyen yolcuyu yolun ortasında bıraktı

Sakarya'dan Diyarbakır'a gelmek üzere otobüse binen yolcu, sabah namazını kılmak için ricada bulunduğu otobüs şoförü tarafından çocukları ve eşyalarıyla beraber yarı yolda bırakıldı.
Olay, bugün sabah namazı vakti Osmaniye'de yaşandı.
İddialara göre, dün akşam saatlerinde Sakarya'dan Diyarbakır'a gelmek üzere otobüse binen Nur Muhammed Çelen isimli yolcu, Osmaniye'ye vardıklarında otobüs şoföründen sabah namazını kılması için müsaade istedi.
Yolcu Çelen, şoförün aşağılayıcı tavrı karşısında otobüsü terk etmek zorunda kalırken çocukları ve eşyaları da Osmaniye otogarına bırakıldı. Aile Osmaniye'de yeniden bilet keserek yolculuğunu tamamlamak zorunda kaldı.
"Otobüs, çocuklarımı ve eşyalarımı garajın ortasında bırakıp gitti"
Yaşadığı mağduriyeti aktaran Çelen, "Dün saat 18.30'da Sakarya'dan Özlem Diyarbakır firmasıyla Diyarbakır'a bilet kesmiştik. Yolculuk yaptık ve Osmaniye'ye varmadan önce bir dinlenme tesisinde bekledik. O zaman sabah namazı vaktine yaklaşık 1 saat kadar bir süre vardı. Namaz vakti girmeden oradan çıktık. Osmaniye otogarına geldiğimizde sabah namazını kılabilmek için ricada bulunduk. 'Biz namaz için duramayız, namaz da nedir?' şeklinde bir yanıt aldık. Namazımın geçeceğini fark edince aracı terk etmek zorunda kaldım. Otobüs, çocuklarımı ve eşyalarımı garajın ortasında bırakıp gitti." dedi.
Yaşanan mağduriyet sonrası firma yetkilileriyle yaptığı görüşmeyi de paylaşan Çelen, "Araç gittikten sonra otobüs firmasının merkeziyle telefonla görüştüm. Kendileri ilgilendi, özür dilediler. Kabahat otobüs şoföründe midir bilemem fakat nihayetinde sabah namazını kılamadım, yolun ortasında bırakıldık ve bu mağduriyeti yaşadık." ifadelerini kullandı.
"Daha önce kayınpederim de aynı firmada aynı sorunu yaşamıştı"
"Osmaniye'den tekrar bilet kestim, ücret ödeyerek farklı bir firmayla Diyarbakır'a geldim." diyerek konuşmasını sürdüren Çelen, söz konusu firma şoförlerinin daha önce de benzer durumlarla yolcuları mağdur ettiğine işaret etti.
Çelen, "Sabah namazı için süre yoktur. Mesela akşam ile yatsıyı veya öğle ile ikindi namazını birleştirebilirsin fakat sabah namazı için böyle bir fırsat yok. Ya kılacaksın ya kılmayacaksın. Namaz Allah'ın emridir. 10 dakika zaman tanınıp namaz kılma fırsatı verilebilseydi herhangi bir sorun yaşamadan gelebilirdik. Nihayetinde yolda bir lastik patlasaydı yine geç gelecektik. Daha önce kayınpederim de aynı firmadan aynı sorunu yaşamıştı. Bunu da sabah öğrendim." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Van’da İTTİHADUL ULEMA bünyesindeki medreselerde 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 17 kız öğrenci için, mezuniyet programı düzenlendi.
Bursa’da, Uludağ Milli Parkı’nda bulunan bir çeşmeye kurulan fotokapanla, ayrı zamanlarda çeşme havuzunda biriken sudan içen sincap ve tilki görüntülendi.
Malatya'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çıkarak su kanalı korkuluklarına çarptı. Kazada sürücü yaralandı.
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi girişinde meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.