Yüksek Askerî Şûra bugün toplanacak
Yüksek Askerî Şûra (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. TSK'daki general, amiral ve albayların terfi, atama, emeklilik ve görev sürelerine ilişkin dosyalar ele alınacak.
Yüksek Askerî Şûra, TSK'nın personel yapılanmasına ilişkin kararların alınacağı toplantı için bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, general, amiral ve albayların terfi, atama, emeklilik ve görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin konular değerlendirilecek.
Beştepe'deki toplantıda, Adalet Bakanı Akın Gürlek, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel ilk kez yer alacak.
Toplantının gündeminde, kuvvet komutanlıklarında yapılması muhtemel görev değişiklikleri, albaylıktan general ve amiralliğe yükselecek personelin yanı sıra bir üst rütbeye terfi edecek general ve amirallerin durumları bulunuyor. Ayrıca kadrosuzluk ve yaş haddi nedeniyle emekliye sevk edilecek personelin dosyaları da görüşülecek.
Alınacak kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından kamuoyuyla paylaşılacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarma Komutanlığı ekiplerince Nizip ilçesi TAG Otoyolu Şanlıurfa istikametinde gerçekleştirilen seyir devriyelerinde, plakasını okunamayacak şekilde kapattığı tespit edilen sürücüye cezai işlem uygulandı.
TÜİK'in 2025 yılı Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistikleri'ne göre, güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olay sayısı bir önceki yıla göre yüzde 0,4 azalarak 609 bin 959'a geriledi. Olayların en büyük bölümünü mağdur çocuklar oluştururken, suça sürüklenen çocuklara en fazla yaralama suçu isnat edildi.
Orman Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir, Manisa, Antalya, Mardin, Siirt ve Diyarbakır'da orman yangını riskinin çok yüksek olduğunu belirterek vatandaşları ateş yakmamaları ve yangına neden olabilecek davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.
Şanlıurfa'ın Eyyübiye ilçesinde, Filistin'e destek amacıyla düzenlenen araç konvoyu için karşılama programı gerçekleştirilecek. Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, 7 Ağustos Cuma günü düzenlenecek programa tüm vatandaşları aileleriyle birlikte davet etti.